Creatieve Energie

Verbeelding is Alles. Het is de Aankondiging van het Leven

 

Modules van de opleiding 'Creatieve Energie': 

 

Keltische Buidelzakjes Maken

In een buidelzakje werden bij de Kelten van oudsher geneeskrachtige kruiden bewaard. Maar vaak worden er ook kleine voorwerpen met een speciale betekenis van kracht in gestopt, bv. steentjes of veren die onderweg worden gevonden. Door deze krachtvoorwerpen te vinden en in jou buidelzakje te stoppen, maak je er verbinding mee en word het een soort talisman voor jou.

 

Een talisman is een deur, een sleutel om weer bij die ervaring te komen. Een buidelzakje is daarmee een portfolio van je eigen zelf-ontdekking. Elk onderdeel erin verbindt je met je eigen kracht. Een buidelzakje is een interessant gegeven. Het bevat tastbare herinnering naar eerdere belevenissen of ervaringen.

 

In je eigen buidelzakje  stop je krachtvoorwerpen die voor jou belangrijk zijn. Dat kan van alles zijn, van kruiden tot een geluksmuntje, edelsteen, of iets moois dat je in het bos hebt gevonden. Een buidelzakje draag je bij je voor een bepaald doel, het vinden van innerlijk evenwicht, het leren omgaan met stress, beter voor jezelf opkomen.. Daarom is het belangrijk om de inhoud van je buidel met aandacht samen te stellen zodat de voorwerpen hun krachtige betekenis houden. 

 

Je buidelzakje zelf maken is al zo krachtig doordat je hem zelf maakt. Je zet je eigen energie er al in en verbind je er mee. je maakt hem helemaal naar je eigen zin. Beschouw het als je buidel voor jouw innerlijke Zelf. Alles wat in jouw buidelzakje zit, biedt toegang tot de binnenwereld. 

 

Tijdens de module weven onze buidel zelf met organische materialen zoals grassen, hooi, enz. Je kan je buidel versieren met kralen en veertjes, maar je kunt er ook een symbool op plakken, of versieren met borduursels, uit leer geknipte franjes, bandjes of kleine kraaltjes. De mogelijkheden gaan zover als jouw fantasie je toelaat.

 

Je kan tot 3 buidelzakjes maken. Alle materialen zijn aanwezig. Alle organische materialen, alle kleuren veertjes en kralen, stof en zoveel meer. Je kan ook zelf materialen meebrengen waarmee je een persoonlijke toets aan je buidelzakje kunt toevoegen. Bijvoorbeeld: veren, kralen, sieraden, leder, ...

Intuïtief Schilderen - Kaarsenhouder

In deze module maak je in een paar uur een prachtige kaarsenhouder. Het belangrijkste in de module 'intuïtief schilderen' is het proces . Genieten van schilderen zonder dat iets moet! Je mag experimenteren met verschillende materialen. Niets moet, alles mag.

 

We gaan niet uit van 'Ik moet met een mooi werk naar huis gaan'. Maar wel van: 'Ik mag schilderen op doek, timmeren, experimenteren met materialen, ik mag enkele technieken leren maar ben niet verplicht ze toe te passen. Ik mag eens volledig mijn zin doen!

 

We werken met acrylverf, lijm, zand, met materialen die verrassende effecten mogelijk maken. We schilderen met onze handen, spatels, borstels en rollers,enz. We leggen laag over laag, spelen met kleuren en laten ons verrassen door het toeval. 

 

We starten de module met een korte groepsmeditatie om te beginnen schilderen met een leeg hoofd en een open mind. Na afloop bespreken we samen, in groep, je werk. Welke boodschap komt naar boven? Welk inzicht geeft jou dat? Het is absoluut niet nodig dat je ervaring hebt met schilderen. Wees welkom, voel je hier thuis en weet dat fouten maken hier niet bestaat.

 

Wij zorgen voor alle materialen: canvasdoek, hout om je kaarsenhouder te timmeren, verf, lijm, borstels, spatels, rollers, enz. Jij zorgt voor geschikte kledij en een gezonde dosis goesting om je eens volledig uit te leven, of je net helemaal te ontspannen! Je kan ook zelf materialen meebrengen waarmee je een persoonlijke toets aan je kaarsenhouder kunt toevoegen. Bijvoorbeeld: een prent of een foto die je graag wil toevoegen, een steen, een schelp, enz.

Mandala's Maken

A Mandala is is the psychological Expression of the totality of the Self

 

Wat is een mandala?

Het woord mandala komt uit het Sanskriet ( een oud Indische taal ) en betekent wiel of magische cirkel. De cirkel is een oersymbool en heeft geen begin of einde. De buitenrand van de cirkel symboliseert de oneindigheid. De binnenruimte van de cirkel biedt een veilige beschermende ruimte waarin je rust en vrede kan vinden met je zelf waardoor allerlei innerlijke processen op gang kunnen komen.

 

De stip in het centrum van de cirkel staat symbool  'voor het begin en na het einde' van alles, is het zaad, is tijdloos, de stilte, het niet gemanifesteerde, de liefde en het licht m.a.w. de samengebalde oerkracht. Mandala's werden oorspronkelijk als hulpmiddel gebruikt voor meditatie. In de grote verscheidenheid aan culturen komen we mandala's tegen, vaak hebben deze mandala's te maken met het symbolisch weergeven van religieuze zaken.

 

Tijdens deze module gaan we meditatief een labyrint-mandala ontwerpen met papierkunst. Dit is een bijzondere en intensieve ervaring, die je in contact brengt met je innerlijke stilte en je diepste zelf, met de aarde en jouw energie. Het zal je helpen om meer inzicht te krijgen en je een stap vooruit laten zetten in je persoonlijke groeiproces.

De lesmomenten gaan door in een beperkte groep.

Zo is er voor iedereen voldoende ruimte en tijd om de opleiding op een duidelijke en serene manier te volgen.

 

De opleiding 'Creatieve Energie' omvat 3 lesmomenten

Het lesgeld mag je in 1 keer betalen of in 2 keren betalen of telkens voor aanvang van de lesdag.

Er kan mits overschrijving, cash of met bancontact betaald worden. Heb je een factuur nodig? stuur even een mailtje naar info@school-van-de-oude-zielen.be

 

De opleiding omvat heel wat creativiteit!

Na het volgen van de opleiding ontvang je een certificaat. Je dient hiervoor alle lessen/modules gevolgd te hebben.

Modules Datum Lesmoment Leerstof
1 woensdag 25 september 2024 14u-17u Keltische Buidelzakjes Maken
2 woensdag 9 oktober 2024 14u-17u Intuïtief Schilderen - Kaarsenhouder
3 woensdag 23 oktober 2024 10u-17u Mandala's Maken

Ik wens mij in te schrijven voor de opleiding Creatieve Energie