De Kracht van Helende Geuren

Modules van de opleiding 'De Kracht van Helende Geuren':

 

De Helende Kracht van Etherische Oliën

Essential Oils are the Bridge to Natural Living 

 

Kennismaking met etherische oliën en hun vele positieve effecten op lichaam en geest.
 

Tijdens deze module bekijken we hoe etherische oliën werken, wat je er zoal mee kan doen en hoe je ze veilig kunt gebruiken. Een aantal basisoliën waar je ontzettend veel mee kunt doen, gaan we in detail bekijken en je gaat het effect ervan ter plaatse ervaren. Je krijgt een heleboel handvatten en inspiratie om thuis verder op ontdekkingstocht te gaan.

 

Natuurlijke geuren kun je op veel verschillende manieren inzetten: om te ontspannen en op te laden, om je te wapenen tegen stress, overprikkeling, burn-out of depressie, als handig EHBO-middeltje in de huis- en reisapotheek, als basis van natuurlijke parfums, natuurlijke verzorgingsproducten, natuurlijke cosmetica, natuurlijke massage olie voor een heerlijke aromatherapie massage, enz.

 

Ze kunnen je ondersteunen in elke fase van je leven en kunnen je helpen om beter om te gaan met de uitdagingen op je werk, in je gezin, thuis. Geuren maken je sterker en weerbaarder, boosten je immuunsysteem en laten je tegelijk ontspannen.

 

Na afloop van de module krijg je een basispakketje met 5 etherische oliën mee naar huis zodat je onmiddellijk zelf aan de slag kan.

Natuurlijk Huishouden met Etherische Oliën

Wist je dat de meeste schoonmaakproducten en verzorgingsproducten vol zitten met giftige chemicaliën en zelfs met kankerverwekkende middelen? Deze producten waarvan je verwacht dat ze je lichaam en huis fris en schoon maken kunnen een risico zijn voor je familie en huisdieren. 

 

Gooi je giftige reinigingsmiddelen en cosmetica uit het raam en probeer deze simpele, effectieve recepten met de kracht van etherische oliën om van reinigen een feestje te maken.

 

Je kunt heel makkelijk zelf je eigen natuurlijke schoonmaak-, en verzorgingsmiddelen maken. Die net zo goed werken als de onnatuurlijke chemische, soms zelfs giftige, alternatieven uit de winkel. Goed voor je gezondheid, de natuur en goed voor je portemonnaie. Want zelfgemaakte natuurlijke producten zijn helemaal niet duur en simpel zelf te maken met maar een paar ingrediënten. 

 

 

Als je deze module volgt krijg je gelijk zin om de deuren wagenwijd open te zetten en te gaan beginnen met poetsen of om jezelf en je lichaam eens goed te verwennen. En dat kan want de meeste recepten zijn gemaakt met simpele ingrediënten zoals soda, water, citroensap, zuiveringszout, azijn, fruit, amandelolie en etherische olie. 

 

Met heel wat eenvoudige recepten leer je in deze module hoe je makkelijk zelf al je schoonmaak- en verzorgingsmiddelen kunt vervangen door een natuurlijke zelfgemaakte variant. Je leert je huis en je lichaam te reinigen in enkele simpele stappen, zodat het ook als beginner makkelijk is om te starten.

 

Basisrecepten: Azijn en vloeibare zeep zelf maken , geurazijn en nog veel meer.

Schoonmaken: Allesreiniger, ontvetter, scrub, wc reinigers, sponsreiniger spray, RVS reiniger etc.

Wassen: Wasmiddelen, wasverzachter, vlekkenmiddel, wassmoothie, linnenspray etc. 

Klusjes in Huis: Zilverpoets, houtpolish, textielverfrisser, marmer reinigen en veel meer

Verzorgingsproducten: Scrub, shampoo, gezichtsmasker, deo, etc.

 

Uitgangspunt van deze module is dat de schoonmaak- en verzorgingsmiddelen doeltreffend zijn, hygiënisch en er geen onnatuurlijke chemische middelen in zitten.

 

Kortom deze module is een echte aanrader als je interesse hebt in natuurlijk schoonmaken en cosmetica met makkelijke en leuke recepten. 

 • Je leert snel en duidelijk de basis van alle schoonmaak- en verzorgingsproducten kennen.
 • Verschillende recepten en tips voor een natuurlijk schoon huis.
 • Met de basiskennis kan je alle recepten zonder problemen maken.
 • Je bespaart veel geld
 • Alle ingrediënten kan je voor meerdere recepten gebruiken en zijn goedkoper dan de meeste commerciële merken.
 • Het is gemakkelijk
 • Je hebt meestal maar 3 tot max 5 ingrediënten nodig
 • En het is fun.
 • Het is ontzettend leuk en bevredigend om je eigen natuurlijke recepten te maken
 • Leuke etiketten om op je zelfgemaakte producten te plakken, zodat je weet wat je gemaakt hebt. 

Wierook Maken

Wierook is zorgzaam als een Engel. Het zorgt, reinigt, brengt Rust & Harmonie 

 

Bij het branden van wierook (=gewijde rook) komen de stoffen uit harsen, bloemen, houtsoorten en planten vrij. Dit zijn ze grondstoffen van moeder aarde. Tijdens de module mengen we deze natuurlijke grondstoffen met elkaar. Er ontstaan daarmee geuren die passen bij een bepaalde levensles of situatie.

 

Een geur komt zonder kloppen bij je binnen en maakt emoties of herinneringen wakker. De werking ervan kan je helpen op dit moment in je leven met de keuzes en processen die je doormaakt.

 

Met een potje korrelwierook kun je weken tot maanden doen, omdat je telkens maar enkele korrels nodig hebt om je ruimte te 'heiligen' of van sfeer te voorzien.


Omdat we het zo fijn vinden onze kennis van wierook te delen, geven we deze module om de ambacht te delen. Het is alsof je in een ouderwetse apotheek je eigen 'brouwseltje' maakt.

 

Wat gaan we doen ?

De module beginnen we met een korte uitleg en laten je wat grondstoffen ruiken (en ervaren wat ze met je doen). Vervolgens ga je met een vijzel, samen met ons, aan de slag om je eigen potje korrelwierook samen te stellen, afgestemd op jezelf of op iemand die je het cadeau wilt geven. Natuurlijk krijg je ook uitleg over hoe je de korrels het beste kunt branden thuis.

 

Aan het einde van de module neem  je je eigen samengestelde wierook mee naar huis.

 

Wierookdozen uit Vlaspapier Maken

Creatief bezig zijn is net als reizen, het gaat niet zozeer om het eindresultaat, ook de weg ernaar toe is mooi en boeiend. 

 

Zelf leren vlechten met vlaspapier. Altijd zelf al eens een wierookdoosje willen vlechten en wat is er leuker dan iets nieuw te leren? In deze creatieve module bundelen we al onze kennis en passie samen om jouw de kneepjes van het vak te leren. 

 

Wat kan je verwachten op een module vlechten met vlaspapier?

 • Je leert weven met vlaspapier en gaat naar huis met maximum 3 zelf ontworpen wierookdozen 
 • Je krijgt van ons het materiaal en persoonlijke begeleiding om alles te leren over het weven 

 

Deze creatieve module is gemaakt voor zowel beginners als gevorderden die graag iets willen bijleren over het vlechten met vlaspapier. Met veel plezier geven wij onze passie voor het vlechten aan jou door.

De lesmomenten gaan door in een beperkte groep.

Zo is er voor iedereen voldoende ruimte en tijd om de opleiding op een duidelijke en serene manier te volgen.

 

De opleiding 'De Kracht van Helende Geuren' omvat 4 lesmomenten

Het lesgeld mag je in 1 keer betalen of in 2 keren betalen of telkens voor aanvang van de lesdag.

Er kan mits overschrijving, cash of met bancontact betaald worden. Heb je een factuur nodig? stuur even een mailtje naar info@school-van-de-oude-zielen.be

 

De opleiding omvat heel wat theorie maar vooral gaan we veel oefenen.

Na het volgen van de opleiding ontvang je een certificaat. Je dient hiervoor alle lessen/modules gevolgd te hebben.

Module Datum Lesmoment Leerstof
1 zondag 8 september 2024 10u-17u De Helende Kracht van Etherische Oliën
2 zondag 22 september 2024 10u-13u Natuurlijk Huishouden met Etherische Oliën
3 zondag 22 september 2024 13u-17u Wierook Maken
4 zondag 6 oktober 2024 10u-17u Wierookdozen uit Vlaspapier Maken

Ik wens mij in te schrijven voor de opleiding De Kracht van Helende Geuren