Energetisch Healen

 

Healing isn't just a Luxury, it's about Promoting 

Wellness within Yourself 

 

 

Modules van de opleiding 'Energetisch Healen':

 

Aura's Lezen

Auralezen  doe je met je intuïtie.  Je maakt hierbij bewust gebruik van al  je innerlijke zintuigen 

 
De vaardigheid van Aura's Lezen kun je gewoon trainen. Dat is ook handig en waardevol voor in je dagelijks leven. Want je intuïtie helpt je te begrijpen wat er speelt bij jezelf en in je omgeving.

 

Tijdens deze 2-daagse module oefen je de beginselen van het auralezen.  Je gaat de persoonlijke uitstraling (‘aura’) van anderen via je intuïtie waarnemen (‘lezen’).


Je werkt met je intuïtieve ‘kanalen’ – helder zien, proeven, horen, voelen, ruiken, weten. En je oefent het zappen tussen deze innerlijke zintuigen, voor nuance en verdieping in je waarnemingen. Hiervoor krijg je allerlei technieken, tips en opdrachten aangereikt.

 

Verrassend wat je na het volgen van deze module aan treffende informatie aanvoelt van elkaar. En kunt verwerken in een zinnig verhaal. Voor iedereen die beginnend tot enigszins bekend is met deze materie. Met persoonlijke aanwijzingen helpen we je graag verder op weg.

 

Thema's die aan bod komen tijdens deze module:

 • werken met energie
 • energie voelen
 • energie bij anderen voelen
 • blokkades verwijderen, zodat alles weer vlotjes stroomt
 • je leert een liggende aurahealing geven
 • je leert een zittende aurahealing geven
 • auralagen proper maken, opvullen en in balans brengen
 • je oefent op elkaar, geeft en ontvangt een aurahealing 

Chakra Leer & Healing

Chakra healing haalt verstoorde energie weg en brengt het lichaam, de geest en de energieën in en rond ons weer in balans.

 

Deze healing gebeurt vaak met intentiekracht, maar kan ook door trillingsfrequenties te veranderen of door gebruik te maken van andere energetische therapievormen.

 

Het is de bedoeling van deze 2-daagse module dat je meer vertrouwd raakt met de chakra’s en hun specifieke functies leert ontdekken. Deze energieknooppunten vertalen de kosmische energie van een hoger naar een lager bewustzijnsgebied.

 

Het spreekt vanzelf dat we in deze module beginnen met de 7 door iedereen gekende chakra’s. Ook hun plaats op het lichaam, hun kleur en functie komt aan bod. En je komt bovendien te weten wat de gevolgen zijn als een chakra niet correct functioneert.

 

Maar daar houden we bij deze module niet op. We gaan nog veel verder dan dat. De laatste jaren begint men steeds meer toe te geven dat er wel degelijk meer dan de 7 traditionele chakra’s zijn, nl 13 hoofdchakra's en meer dan 15000 onderliggende chakra's. Vele van deze chakra’s zijn niet echt meer lichamelijke maar eerder spirituele chakra’s.

 

In de huidige tijd van grote kosmische, wereldse, spirituele en energetische veranderingen zullen vooral deze laatste chakra’s beïnvloed worden. Dus, zal ook hun functie steeds belangrijker worden.

 

Tijdens de 2-daagse module chakraleer & healing, komen verschillende thema's aan bod zodat je leert om zelf een volledige chakrahealing te geven. Deze module omvat ook tal van praktische oefeningen; met deze oefeningen krijg je meer voeling met de chakra's.

 

Thema's die aan bod komen tijdens de module:

 • werken met energie
 • energie voelen
 • energie bij anderen voelen
 • blokkades verwijderen, zodat alles weer vlotjes stroomt
 • je leert een liggende chakrahealing geven
 • je leert een zittende chakrahealing geven
 • chakra's in balans brengen 
 • chakra lagen proper maken en opvullen
 • je oefent op elkaar, geeft en ontvangt een chakra healing.

Drukpuntmassage

Drukpuntmassage of Shiatsu is een vorm van oosterse geneeskunde die je uitvoert met je handen. Je geeft druk op delen van het lichaam om de Ki (levensenergie) weer vrij te laten circuleren.

 

Tijdens deze module leer je de praktische shiatsu-vaardigheden, zodat je een shiatsumassage kunt geven met een diepgaande werking. Tevens ontwikkelen je kennis en begrip van de traditionele oosterse denk- en geneeswijze over gezondheid en ziekte. Je leert die toe te passen in je massagebehandelingen.

Access Bars

 

De Access Bars zijn 32 punten op het hoofd. De punten van de Bars corresponderen met bepaalde thema's. Door met de vingertoppen zachtjes deze punten aan te raken ontstaat er een energiestroom waardoor er een ontlading plaatsvindt.

 

Eén van de tools en technieken binnen Access Consciousness is Access Bars. Access Bars is een energetisch lichaamsproces voor iedereen die meer rust, ruimte en ontspanning in lichaam en geest wil ervaren. Zeker in de drukke maatschappij van tegenwoordig is het fijn als er weer meer balans is tussen inspanning en ontspanning.

 

Access Bars zijn 32 drukpunten die energiebanen vormen door en om het hoofd. Hierin liggen al je ideeën, gedachten, overtuigingen en emoties opgeslagen. Ieder drukpunt staat voor een specifieke context in je leven. Zo heb je drukpunten die staan voor het lichaam, geld, controle, communicatie, vreugde, verdriet, dankbaarheid, daadkracht, heling, veroudering, creativiteit etc.

 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat cellen ovaal worden als ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelens en emoties. Wat kan zorgen voor ongemak of ziekte. Door het nalopen van de Bars kunnen cellen weer hun oorspronkelijke natuurlijke bolvorming aannemen.

 

Tevens is wetenschappelijk aangetoond dat een Access Bars Sessie invloed heeft op het elektrisch functioneren van de hersenen. Tijdens een Bars sessie bewegen de hersengolven naar Theta, de staat van diepe ontspanning vlak voor de slaapfase (Delta).  Hierdoor krijg je toegang tot en kun je verandering aanbrengen in vastgezette gedragspatronen, overtuigingen, emoties en meningen die je huidige leven bepalen.

 

Access Bars kan een ondersteunde behandeling betekenen bij trauma verwerking en stress situaties.

 

​Wat kan de Access Bars workshop voor jou betekenen?

 • Ruimte in je hoofd
 • Bewustwording
 • Fysiek, mentaal en emotionele balans
 • Belemmerende overtuigingen op vele niveaus loslaten (onder andere over geld, goed en kwaad, verouderen, perfectie, niet goed genoeg zijn, seksualiteit, gezondheid, ziekte en controle)
 • Stress verminderen
 • Slaap verbetering
 • Ter ondersteuning van Burn-out
 • Ter ondersteuning van vermoeidheid
 • Toepassen voor je dierbaren
 • Toepassen in je praktijk
 • Toepassen voor jezelf

 

In deze module leer je de Access Bars te gebruiken en toe te passen, ontvang je veel mooie tools die je leven een stuk leuker kunnen maken. 

De lesmomenten gaan door in een beperkte groep.

Zo is er voor iedereen voldoende ruimte en tijd om de opleiding op een duidelijke en serene manier te volgen.

 

De opleiding 'Energetisch Healen' omvat 6 lesmomenten

Het lesgeld mag je in 1 keer betalen of in 2 keren betalen of telkens voor aanvang van de lesdag.

Er kan mits overschrijving, cash of met bancontact betaald worden. Heb je een factuur nodig? stuur even een mailtje naar info@school-van-de-oude-zielen.be

 

De opleiding omvat heel wat theorie maar vooral gaan we veel oefenen.

Na het volgen van de opleiding ontvang je een certificaat. Je dient hiervoor alle lessen/modules gevolgd te hebben.

 

Module Datum Lesmoment Leerstof
1 zondag 20 april 2025 10u-17u Aura's Lezen
2 zondag 4 mei 2025 10u-17u Aura's Lezen
3 zondag 18 mei 2025 10u-17u Chakra Leer & Healing
4 zondag 1 juni 2025 10u-17u Chakra Leer & Healing
5 zondag 15 juni 2025 10u-17u Drukpuntmassage
6 zondag 29 juni 2025 10u-17u Access Bars

Ik wens mij in te schrijven voor de opleiding Energetisch Healen