Energetisch & Holistisch Therapeut

 

Verdiep je je graag in holistische geneeswijzen maar weet je niet goed waar te beginnen?

Vind je alternatieve geneeswijzen interessant en wil je daar graag meer van weten? 

Zie je mensen als holistische wezens en wil je ook op deze manier met mensen werken?

 

Modules van de opleiding 'Energetisch & Holistisch Therapeut': 

 

kennismaking en doel van de opleiding

Tijdens deze module gaan we op een serene en voorzichtige manier naar binnen keren om aan de hand van intuïtieve oefeningen aan te voelen hoe je in balans bent, welke blokkades zijn er en wat heeft je intuïtie je te vertellen. Zo kan je alvast even stil staan bij de verschillende aspecten van de opleiding Energetisch & Holistisch Therapeut.

Wat is de betekenis van holistisch & energetisch

Tijdens deze module leren we dat vanuit een holistische visie alles met elkaar verbonden is.

Holisme betekent 'heel' en is allesomvattend. Jij bent één geheel. 

 

We gaan dieper in op de verschillende niveau's van holisme:

 • Mentaal (gedachten & overtuigingen
 • Fysiek (lichaam)
 • Emotioneel (emoties)
 • Spiritueel (dieper liggende oorzaken)
 • Energetisch (chakra's & energieveld)

wat is intuïtie

Intuïtie of 6de zintuig. Intuïtieve Ontwikkeling is de ontwikkeling van intuïtie (innerlijk weten) naar anatomie (je eigen weten volgen). Intuïtie is het weten vanuit je hart en ziel. Dat is precies waar het om draait bij intuïtieve ontwikkeling. Je gaat voorbij aan ratio en handelt vanuit je hart. Het intuïtiieve proces is een kunst, een proces en een weg die je moet bewandelen. Het is niet alleen luisteren naar je innerlijke stem, maar ook de bijkomende rationele gedachten afwijzen.

 

 

Deze module is voor jou als 

 • Jij achteraf vaak denkt dat je naar jouw voorgevoel had moeten luisteren
 • Jij niet op jouw gevoel durft te vertrouwen en juist dat wilt leren
 • Jij het verschil niet helder krijgt tussen wat je denkt en wat je voelt
 • Jij het gevoel hebt dat jij je intuïtie niet (altijd) hoort
 • Jij wilt leren hoe je meer je hart kunt gaan volgen 

 

Om voor jouw eigen geluk te kiezen is het van belang dat je goed leert luisteren naar jouw gevoel, je innerlijke stem, jouw intuïtie. Dit zal je helpen beslissingen te maken die goed zijn voor jou.

 

Tijdens deze module

 • Krijg je inzicht hoe je informatie vanuit jouw intuïtie krijgt
 • Krijg je duidelijkheid over het verschil tussen de informatie vanuit jouw gevoel en verstand en hoe die twee samenwerken
 • Leer je hoe je naar jouw innerlijke stem kan luisteren door te oefenen met opdrachten
 • Wisselen we ervaringen en tips uit hoe je dit in jouw dagelijkse leven kan integreren zodat je er meteen mee aan de slag kunt
 • Leer je hoe jouw intuïtie werkt
 • Gaan we veel oefenen!

 

Resultaten na deze module

 • Je begrijpt het verschil tussen informatie vanuit jouw intuïtie en jouw verstand
 • Je leert te vertrouwen op jouw intuïtie, zodat je daar verder mee aan de slag kunt
 • Je hebt ervaren hoe het is om vanuit je gevoel informatie te krijgen

 

Intuïtie is een kompas als je weet hoe je het te gebruiken. 

energetisch aanvoelen

Tijdens deze module leer je je eigen energie kennen en zal je ontdekken hoe je moet omgaan met jouw energie en die van de andere. Je leert hoe je je energie kan behouden.


We werken met verschillende oefeningen om eerst je eigen lichaam en energie te ontdekken. Daarna gaan we op zoek hoe de energie aanvoelt bij de andere. Vooral als je gevoelig bent voor de energie van mensen rondom je is het belangrijk om te leren hoe je je eigen energie niet verliest. 

verschillende soorten meditatie

Meditatie is één zijn met onze innerlijk universum

 

Tijdens deze module leer je verschillende meditaties en maak je kennis met de achterliggende ademhalingstechnieken. Deze meditatietechnieken kun je gebruiken voor je eigen beoefening of om door te geven aan anderen.

 

De meditaties hebben verschillende effecten, waaronder; ontwikkelen concentratie, bewustwording door inzicht-meditatie, ontwikkelen medeleven, het komen tot rust, omgaan met emoties, verminderen van irritatie en boosheid en nog vele andere effecten. De meditaties die je tijdens deze module leert komen vanuit verschillende stromingen.

 

In de module leer je eerst één van de meest eenvoudige meditatievormen, namelijk concentratiemediatie. Vervolgens gaan we over tot inzicht-meditatie en leer je ook omgaan met datgene wat je in de meditatie tegen kunt komen. Dat zijn niet alleen de mooie ervaringen, maar bijvoorbeeld ook zogeheten hindernissen zoals slaperigheid, piekeren, toekomstplannen maken, emoties, etc.
Je leert verschillende manieren om hiermee om te gaan, en je krijgt inzicht in welke manier je op welk moment kunt inzetten.

 

Naast de meer bekende vormen van zitmeditatie, leren we je ook meditatie in andere houdingen en zelfs meditatie met/in beweging. Uiteindelijk is de 'formele meditatie' (vaak zittend op ons meditatiekussen) dan ook een voorbereiding op het dagelijks leven. Door meditatie ook te oefenen met beweging komt dit ook weer dichter bij het dagelijks leven. Bovendien heeft meditatie in beweging doorgaans ook een heel ander effect. Meditatie in beweging, yoga en andere technieken gericht op het lichaam kunnen ook vaak helpend zijn om de mind meer tot rust te laten komen. Soms sneller dan bij zitmeditatie. Vaak worden deze methoden dan ook wel voorafgaand aan een zitmeditatie beoefend.

 

Naast meditatie in beweging krijg je dan ook diverse andere technieken aangereikt om eerst meer in het lichaam te komen. Dat kun je dan beoefenen als meditatie op zichzelf, of als voorbereiding op een zitmeditatie.

 

De volgende meditatievormen en andere technieken komen aan bod tijdens deze module:

 • concentratie-meditatie
 • inzicht-meditatie
 • non-dualiteit meditatie
 • meditaties gericht op vriendelijkheid en medeleven
 • meditaties in beweging (met en zonder begeleidende muziek)
 • mindfulness oefeningen
 • mindful yoga
 • ademhalingstechnieken 
 • mediteren en werken met klankschalen
 • en andere meditaties (onder meer afgestemd op waar behoefte aan is/wat zich aandient tijdens de module)

 

Voor wie is deze module geschikt?

Je hebt voor deze module geen meditatie-ervaring nodig, we beginnen echt bij het begin. Heb je al heel veel ervaring met meditatie dan zal je een deel van de module wellicht dingen horen die je al weet. Maar zoals ze zeggen 'yogi mind, beginners mind' en kun je natuurlijk ook bij herhaling vaak nog veel nieuwe inzichten opdoen. Verder worden er dermate verschillende technieken overgedragen dat er zeker voor iedereen iets nieuws bij zit.

drukpuntmassage

Drukpuntmassage of Shiatsu is een vorm van oosterse geneeskunde die je uitvoert met je handen. Je geeft druk op delen van het lichaam om de Ki (levensenergie) weer vrij te laten circuleren.

 

Tijdens deze module leer je de praktische shiatsu-vaardigheden, zodat je een shiatsumassage kunt geven met een diepgaande werking. Tevens ontwikkelen je kennis en begrip van de traditionele oosterse denk- en geneeswijze over gezondheid en ziekte. Je leert die toe te passen in je massagebehandelingen.

chakraleer

Deze module omvat het theoretische gedeelte omtrent de Chakra's

 

Chakra healing haalt verstoorde energie weg en brengt het lichaam, de geest en de energieën in en rond ons weer in balans. Deze healing gebeurt vaak met intentiekracht, maar kan ook door trillingsfrequenties te veranderen of door gebruik te maken van andere energetische therapievormen.

 

Het is de bedoeling van deze module dat je meer vertrouwd raakt met de chakra’s en hun specifieke functies leert ontdekken. Deze energieknooppunten vertalen de kosmische energie van een hoger naar een lager bewustzijnsgebied.

 

Het spreekt vanzelf dat we in deze module beginnen met de 7 door iedereen gekende chakra’s. Ook hun plaats op het lichaam, hun kleur en functie komt aan bod. En je komt bovendien te weten wat de gevolgen zijn als een chakra niet correct functioneert.

 

Maar daar houden we bij deze module niet op. We gaan nog veel verder dan dat. De laatste jaren begint men steeds meer toe te geven dat er wel degelijk meer dan de 7 traditionele chakra’s zijn, nl 13 hoofdchakra's en meer dan 15000 onderliggende chakra's. Vele van deze chakra’s zijn niet echt meer lichamelijke maar eerder spirituele chakra’s.

 

In de huidige tijd van grote kosmische, wereldse, spirituele en energetische veranderingen zullen vooral deze laatste chakra’s beïnvloed worden. Dus, zal ook hun functie steeds belangrijker worden.

 

Tijdens deze module chakraleer & healing, komen verschillende thema's aan bod zodat je leert om zelf een volledige chakrahealing te geven. Deze module omvat ook tal van praktische oefeningen; met deze oefeningen krijg je meer voeling met de chakra's.

 

Thema's die aan bod komen tijdens de module:

 • werken met energie
 • energie voelen
 • energie bij anderen voelen
 • blokkades verwijderen, zodat alles weer vlotjes stroomt
 • je leert een liggende chakrahealing geven
 • je leert een zittende chakrahealing geven
 • chakra's in balans brengen 
 • chakra lagen proper maken en opvullen
 • je oefent op elkaar, geeft en ontvangt een chakra healing.

chakrahealing

Deze module omvat het praktische gedeelte omtrent de Chakra's

 

Chakra healing haalt verstoorde energie weg en brengt het lichaam, de geest en de energieën in en rond ons weer in balans. Deze healing gebeurt vaak met intentiekracht, maar kan ook door trillingsfrequenties te veranderen of door gebruik te maken van andere energetische therapievormen.

 

Het is de bedoeling van deze module dat je meer vertrouwd raakt met de chakra’s en hun specifieke functies leert ontdekken. Deze energieknooppunten vertalen de kosmische energie van een hoger naar een lager bewustzijnsgebied.

 

Het spreekt vanzelf dat we in deze module beginnen met de 7 door iedereen gekende chakra’s. Ook hun plaats op het lichaam, hun kleur en functie komt aan bod. En je komt bovendien te weten wat de gevolgen zijn als een chakra niet correct functioneert.

 

Maar daar houden we bij deze module niet op. We gaan nog veel verder dan dat. De laatste jaren begint men steeds meer toe te geven dat er wel degelijk meer dan de 7 traditionele chakra’s zijn, nl 13 hoofdchakra's en meer dan 15000 onderliggende chakra's. Vele van deze chakra’s zijn niet echt meer lichamelijke maar eerder spirituele chakra’s.

 

In de huidige tijd van grote kosmische, wereldse, spirituele en energetische veranderingen zullen vooral deze laatste chakra’s beïnvloed worden. Dus, zal ook hun functie steeds belangrijker worden.

 

Tijdens deze module chakraleer & healing, komen verschillende thema's aan bod zodat je leert om zelf een volledige chakrahealing te geven. Deze module omvat ook tal van praktische oefeningen; met deze oefeningen krijg je meer voeling met de chakra's.

 

Thema's die aan bod komen tijdens de module:

 • werken met energie
 • energie voelen
 • energie bij anderen voelen
 • blokkades verwijderen, zodat alles weer vlotjes stroomt
 • je leert een liggende chakrahealing geven
 • je leert een zittende chakrahealing geven
 • chakra's in balans brengen 
 • chakra lagen proper maken en opvullen
 • je oefent op elkaar, geeft en ontvangt een chakra healing.

reiki graad 1 - 2

Reiki Graad 1

 

Reiki wordt toegepast voor klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, en eveneens ter versterking van gezondheid en welbevinden.

 

We gaan samen dieper ingaan op de Reiki principes, wat Reiki voor jou kan betekenen, hoe je Reiki energie kan leren voelen en overdragen om te helen. Deze Reiki module hanteert het basis Ryoho Usui Reiki-systeem volgens de oprichter Dr. Mikao Usui

 

Tijdens deze module worden de initiaties gegeven om het vermogen om helende energie op te nemen en door te geven, te openen. Tevens worden de verschillende handposities aangeleerd. De klemtoon ligt op het lijfelijk ervaren; je oefent je in het geven en laten doorstromen van Reiki zowel naar jezelf als naar anderen.

 

Verder wordt verteld over het ontstaan en de principes van Reiki, over de manier waarop blokkades ontstaan en hoe dat in de toekomst te voorkomen is. Als de levensenergie weer gaat stromen, kunnen de oude emoties die er voor gezorgd hebben dat je geblokkeerd werd weer bovenkomen.

 

Je zou de eerste-graads-module kunnen beschouwen als een grote kuis in je energetisch systeem. Regelmatige zelfbehandelingen zijn in deze optiek noodzakelijke kleine onderhoudstaken om niet opnieuw 'vol te stoffen'. Hoe meer je oefent, hoe beter je tevens de Reiki-energie kan waarnemen en interpreteren.

 

De persoonlijke groei die Reiki stimuleert, gaat gepaard met opruimen, opruimen, opruimen … van al datgene wat jouw gelukkig- en vredevol-zijn in de weg staat. Zowel op lichamelijk vlak, als op vlak van emoties, denken en spiritualiteit word je gestimuleerd. De inwijding in de 1e graad, heeft vooral een lichamelijke ingang.

 

Helemaal in balans komen, ondersteun je door na de inwijding jezelf Reiki te geven. Daardoor maak je constant gebruik van de universele levensenergie om dit proces bewust en actief door te maken. Hoe meer blokkades je kan opruimen, hoe zuiverder je wordt als kanaal om Reiki te geven, ook aan anderen.

 

Reiki is een energie die haar eigen weg volgt, en die niet beïnvloedbaar is door de wil of de geest. Reiki doet wat voor iemand het beste is, hoezeer men als behandelaar ook geneigd is het resultaat al van tevoren vorm te geven overeenkomstig de eigen wensen of die van de ontvanger.

 

Je geeft als behandelaar ook nooit je eigen energie weg. Integendeel, je tapt zelf af van de energiestroom die door je heen gaat in die mate dat je die energie zelf nodig hebt.

 

De module Reiki 1 wordt afgesloten met jouw inwijding. Een Reiki inwijding brengt echter iets veel belangrijker met zich mee. Je beschikt dan immers voor het leven over deze energie. Je kan het telkens voor jezelf gebruiken of voor iemand anders, zo vaak je maar wil.

 

 

Reiki Graad 2

 

Reiki wordt toegepast voor klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, en eveneens ter versterking van gezondheid en welbevinden.

 

In de tweede graad Reiki module leer je de drie Reiki symbolen die je onder andere kan gebruiken om behandelingen vanop afstand te geven. Waar de eerste graad voornamelijk gericht is op het fysieke niveau, werkt de tweede graad voornamelijk op het emotioneel en mentaal niveau. Hierdoor wordt de verbinding met de Reiki energie verdiept. Deze Reiki module hanteert het Ryoho Usui Reiki-systeem volgens de oprichter Dr. Mikao Usui

 

Tijdens deze module worden de initiaties gegeven om het vermogen om helende energie op te nemen en door te geven, te openen. Tevens worden de verschillende handposities aangeleerd. De klemtoon ligt op het lijfelijk ervaren; je oefent je in het geven en laten doorstromen van Reiki zowel naar jezelf als naar anderen.

 

Reiki is een energie die haar eigen weg volgt, en die niet beïnvloedbaar is door de wil of de geest. Reiki doet wat voor iemand het beste is, hoezeer men als behandelaar ook geneigd is het resultaat al van tevoren vorm te geven overeenkomstig de eigen wensen of die van de ontvanger. Je geeft als behandelaar ook nooit je eigen energie weg. Integendeel, je tapt zelf af van de energiestroom die door je heen gaat in die mate dat je die energie zelf nodig hebt.

 

De Reiki graad 2 module wordt afgesloten met jouw inwijding. Een Reiki inwijding brengt echter iets veel belangrijker met zich mee. Je beschikt dan immers voor het leven over deze energie. Je kan het telkens voor jezelf gebruiken of voor iemand anders, zo vaak je maar wil.

voetmassage & chakra's

Voetmassages zijn fantastisch om bijvoorbeeld in combinatie met een voetbehandeling te geven. In deze 2-daagse module maak je kennis met de verschillende massagetechnieken.

 

Een voetmassage is gezond voor iedereen en onder meer aan te bevelen voor mensen die gespannen zijn, slaapstoornissen hebben of pijnklachten hebben of gewoon voor wie de voeten wil laten verwennen. De module is zo opgebouwd dat iedereen, ook zonder al te veel massage-ervaring kan deelnemen. 

 

Tijdens deze module leer je een volledige en holistische voetmassage te geven, alsook de chakra's op de voetzool te masseren en te helen.

 

Een ontspannende voetmassage activeert het natuurlijk genezingsproces door de energiedoorstroming van het lichaam een extra impuls te geven, tevens brengt een holistische voetmassage onze geest tot rust. De voet weerspiegelt immers ons volledig lichaam.

aura's lezen

Auralezen  doe je met je intuïtie.  Je maakt hierbij bewust gebruik van al  je innerlijke zintuigen 

 

De vaardigheid van Aura's Lezen kun je gewoon trainen. Dat is ook handig en waardevol voor in je dagelijks leven. Want je intuïtie helpt je te begrijpen wat er speelt bij jezelf en in je omgeving.

 

Tijdens deze module oefen je de beginselen van het auralezen.  Je gaat de persoonlijke uitstraling (‘aura’) van anderen via je intuïtie waarnemen (‘lezen’).


Je werkt met je intuïtieve ‘kanalen’ – helder zien, proeven, horen, voelen, ruiken, weten. En je oefent het zappen tussen deze innerlijke zintuigen, voor nuance en verdieping in je waarnemingen. Hiervoor krijg je allerlei technieken, tips en opdrachten aangereikt.

 

Verrassend wat je na het volgen van deze module aan treffende informatie aanvoelt van elkaar. En kunt verwerken in een zinnig verhaal. Voor iedereen die beginnend tot enigszins bekend is met deze materie. Met persoonlijke aanwijzingen helpen we je graag verder op weg.

 

Thema's die aan bod komen tijdens deze module:

 • werken met energie
 • energie voelen
 • energie bij anderen voelen
 • blokkades verwijderen, zodat alles weer vlotjes stroomt
 • je leert een liggende aurahealing geven
 • je leert een zittende aurahealing geven
 • auralagen proper maken, opvullen en in balans brengen
 • je oefent op elkaar, geeft en ontvangt een aurahealing 

frequenties van klankschalen & stemvorken

De voelbare klank en trilling van klankschalen laat niemand onberoerd. Of je nu werkt met massage, Reiki, hypnotherapie of energetische therapieën, als homeopaat, natuurgeneeskundige of als psychotherapeut, het werken met klankschalen kan vrijwel altijd in je bestaande werkwijze(n) worden geïntegreerd. Door klankschalen op de juiste wijze te bespelen of op een therapeutische manier te gebruiken, kun je iets verrassends en waardevols toevoegen, zowel voor jezelf als voor anderen.


In deze module leer je te werken met diverse klankschalen en andere klankinstrumenten. De basisbeginselen en de theorie van het werken met klankschalen komen aan de orde. Er wordt natuurlijk veel geoefend. Je leert een totale klanksessie op zowel fysiek als energetisch niveau te geven aan anderen die zich in een zittende als ook in een liggende positie kunnen bevinden. Je zult versteld staan wat er allemaal mogelijk is met een klankschaal!

 

Voor iedereen die aangetrokken wordt door de helende kracht van de klankschaal, is deze module werken met klankschalen een unieke leerervaring. In deze module ervaar je de langdurige klanken, trillingen en wat het doet met je lichaam en ziel. Tevens leer je eenvoudige technieken om de klankschalen te bespelen, voor jezelf en voor anderen.

 

In deze module komen er verschillende thema’s aan bod, zoals

 • de klankschalen en werking ervan
 • meditatie
 • bewustwording
 • spanning en ontspanning
 • aanslagtechnieken
 • klopper gebruik
 • jezelf en anderen leren aarden of juist energie te geven op een directe en indirecte manier
 • harmoniserend aanslaan

werken met edelstenen

Kristallen zijn net als wij, levende wezens

 

Voor wie is deze module geschikt?

Deze module is geschikt voor mensen die kennis willen maken met de werking van edelstenen en een aantal technieken willen leren om met edelstenen te kunnen werken. Deze module is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en er is geen (spirituele) ervaring nodig.

 

Wat leer je in deze module?

 • Je leert de werking van een aantal belangrijke edelstenen 
 • Je doet wat basiskennis op over de aura en chakra’s en leert over de invloed die stenen hier op kunnen hebben.
 • Je leert eenvoudige reinigingstechnieken.
 • Je leert je eigen energieveld en het energieveld van stenen voelen en hoe deze op elkaar kunnen inwerken.
 • Je leert wat over de werking van verschillende vormen van edelstenen (bijvoorbeeld ruw, getrommeld, ei, piramide, bol).
 • Je leert verschillende manieren waarop je stenen in een ruimte kunt plaatsen.
 • Je leert een aantal meditatie oefeningen waarbij edelstenen gebruikt worden.
 • Je leert hoe je intenties kunt bekrachtigen met behulp van edelstenen.
 • Je leert de juiste edelsteen voor jezelf te kiezen.
 • Je leert hoe je stenen op elkaar kunt afstemmen.
 • Er zal voldoende tijd worden vrijgemaakt om veel te oefenen!

handreflexologie

Net als voetreflexologie is handreflexologie een unieke techniek waarbij de reflexzones op de handen met de duim en de vingers worden bewerkt. Onze handen zijn ook als het ware een spiegel van ons hele lichaam .

 

Als handreflexoloog gaan we er van uit dat er op onze handen reflexpunten zijn die corresponderen met onze klieren, organen en andere delen van ons lichaam. Het is een massagevorm die de ontspanning, vitaliteit en gezondheid van het hele lichaam bevordert.

 

We kunnen de handen overal bewerken, op ieder moment van de dag. Maar je kan het ook gebruiken wanneer iemand gevoelig is of niet graag aan de voeten laat komen, dan zijn handen bewerken zeker een oplossing.

 

De handen bij jezelf bewerken kan je goed toepassen wanneer je je hebt bezeerd of een klacht hebt en niemand jou op dat moment kan helpen. Zo kan je bij jezelf of vrienden en familie in nood de eerste hulp toedienen op de handen bij klachten zoals kiespijn, hoofdpijn,  rugpijn of stress, enz.

voetreflexologie

Het woord reflexie staat voor spiegel; de voet weerspiegelt ons hele organisme.

 

In deze module leer je de voetdrukpuntgrepen uit te voeren en leer je door middel van reflex massage het lichaam energetisch te stimuleren en te behandelen. De voetreflex zones staan in verbinding met organen, spieren en wervels van het lichaam.

 

De module heeft een praktisch en een theoretisch gedeelte. In het praktische gedeelte wordt jou aangeleerd hoe je een volledige en holistische voetreflexologie behandeling uitvoert en over kan gaan tot causale diagnosestelling.

de helende kracht van etherische oliën

Essential Oils are the Bridge to Natural Living 

 

Kennismaking met etherische oliën en hun vele positieve effecten op lichaam en geest.  

 

Tijdens deze module bekijken we hoe etherische oliën werken, wat je er zoal mee kan doen en hoe je ze veilig kunt gebruiken. Een aantal basisoliën waar je ontzettend veel mee kunt doen, gaan we in detail bekijken en je gaat het effect ervan ter plaatse ervaren. Je krijgt een heleboel handvatten en inspiratie om thuis verder op ontdekkingstocht te gaan.

 

Natuurlijke geuren kun je op veel verschillende manieren inzetten: om te ontspannen en op te laden, om je te wapenen tegen stress, overprikkeling, burn-out of depressie, als handig EHBO-middeltje in de huis- en reisapotheek, als basis van natuurlijke parfums, natuurlijke verzorgingsproducten, natuurlijke cosmetica, natuurlijke massage olie voor een heerlijke aromatherapie massage, enz.

 

Ze kunnen je ondersteunen in elke fase van je leven en kunnen je helpen om beter om te gaan met de uitdagingen op je werk, in je gezin, thuis. Geuren maken je sterker en weerbaarder, boosten je immuunsysteem en laten je tegelijk ontspannen.

werken als holistisch/energetisch therapeut

In deze module zal je écht werken als energetisch therapeut met alle aspecten van het holisme.

Je leert alles wat je geleerd hebt, in de praktijk toe te passen.

De lesmomenten gaan door in een beperkte groep.

Zo is er voor iedereen voldoende ruimte en tijd om de opleiding op een duidelijke en serene manier te volgen.

 

De opleiding 'Energetisch & Holistisch Therapeut' omvat 20 lesmomenten

Het lesgeld mag je in 1 keer betalen of in 2 keren betalen of telkens voor aanvang van de lesdag.

Er kan mits overschrijving, cash of met bancontact betaald worden. Heb je een factuur nodig? stuur even een mailtje naar info@school-van-de-oude-zielen.be

 

De opleiding omvat heel wat theorie maar vooral gaan we veel oefenen.

Na het volgen van de opleiding ontvang je een certificaat. Je dient hiervoor alle lessen/modules gevolgd te hebben en geslaagd te zijn voor het examen. 

Module Datum Lesmoment Leerstof
1 zaterdag 14 september 2024 10u-17u kennismaking en doel van de opleiding
2 zaterdag 28 september 2024 10u-17u Wat is de betekenis van holistisch & energetisch
3 zaterdag 12 oktober 2024 10u-17u wat is intuïtie
4 zaterdag 26 oktober 2024 10u-17u energetisch aanvoelen
5 zaterdag 9 november 2024 10u-17u verschillende soorten meditatie
6 zaterdag 23 november 2024 10u-17u drukpuntmassage
7 zaterdag 7 december 2024 10u-17u chakraleer
8 zaterdag 21 december 2024 10u-17u chakrahealing
9 zaterdag 4 januari 2025 10u-17u reiki graad 1
10 zaterdag 18 januari 2025 10u-17u voetmassage & chakra's
11 zaterdag 1 februari 2025 10u-17u aura's lezen
12 zaterdag 15 februari 2025 10u-17u frequenties van klankschalen & stemvorken
13 zaterdag 1 maart 2025 10u-17u werken met edelstenen
14 zaterdag 15 maart 2025 10u-17u handreflexologie
15 zaterdag 29 maart 2025 10u-17u voetreflexologie 1
16 zaterdag 12 april 2025 10u-17u voetreflexologie 2
17 zaterdag 26 april 2025 10u-17u voetreflexologie 3
18 zaterdag 10 mei 2025 10u-17u reiki graad 2
19 zaterdag 24 mei 2025 10u-17u de helende kracht van etherische oliën
20 zaterdag 7 juni 2025 10u-17u werken als holistisch/energetisch therapeut
examen zaterdag 21 juni 2025 10u-17u examen
herexamen zaterdag 5 juli 2025 10u-17u herexamen

ik wens mij in te schrijven voor de opleiding Energetisch & Holistisch Therapeut