Reiki 1 - 2 - 3

 

Reiki relieves pain and symptoms and can restore wholeness and health

 

 

Modules van de opleiding 'Reiki 1 - 2 - 3': 

 

Reiki Graad 1

Reiki wordt toegepast voor klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, en eveneens ter versterking van gezondheid en welbevinden.

 

We gaan samen dieper ingaan op de Reiki principes, wat Reiki voor jou kan betekenen, hoe je Reiki energie kan leren voelen en overdragen om te helen. Deze Reiki module hanteert het basis Ryoho Usui Reiki-systeem volgens de oprichter Dr. Mikao Usui

 

Tijdens deze module worden de initiaties gegeven om het vermogen om helende energie op te nemen en door te geven, te openen. Tevens worden de verschillende handposities aangeleerd. De klemtoon ligt op het lijfelijk ervaren; je oefent je in het geven en laten doorstromen van Reiki zowel naar jezelf als naar anderen.

 

Verder wordt verteld over het ontstaan en de principes van Reiki, over de manier waarop blokkades ontstaan en hoe dat in de toekomst te voorkomen is. Als de levensenergie weer gaat stromen, kunnen de oude emoties die er voor gezorgd hebben dat je geblokkeerd werd weer bovenkomen.

 

Je zou de eerste-graads-module kunnen beschouwen als een grote kuis in je energetisch systeem. Regelmatige zelfbehandelingen zijn in deze optiek noodzakelijke kleine onderhoudstaken om niet opnieuw 'vol te stoffen'. Hoe meer je oefent, hoe beter je tevens de Reiki-energie kan waarnemen en interpreteren.

 

De persoonlijke groei die Reiki stimuleert, gaat gepaard met opruimen, opruimen, opruimen … van al datgene wat jouw gelukkig- en vredevol-zijn in de weg staat. Zowel op lichamelijk vlak, als op vlak van emoties, denken en spiritualiteit word je gestimuleerd. De inwijding in de 1e graad, heeft vooral een lichamelijke ingang.

 

Helemaal in balans komen, ondersteun je door na de inwijding jezelf Reiki te geven. Daardoor maak je constant gebruik van de universele levensenergie om dit proces bewust en actief door te maken. Hoe meer blokkades je kan opruimen, hoe zuiverder je wordt als kanaal om Reiki te geven, ook aan anderen.

 

Reiki is een energie die haar eigen weg volgt, en die niet beïnvloedbaar is door de wil of de geest. Reiki doet wat voor iemand het beste is, hoezeer men als behandelaar ook geneigd is het resultaat al van tevoren vorm te geven overeenkomstig de eigen wensen of die van de ontvanger.

 

Je geeft als behandelaar ook nooit je eigen energie weg. Integendeel, je tapt zelf af van de energiestroom die door je heen gaat in die mate dat je die energie zelf nodig hebt.

 

De module Reiki 1 wordt afgesloten met jouw inwijding. Een Reiki inwijding brengt echter iets veel belangrijker met zich mee. Je beschikt dan immers voor het leven over deze energie. Je kan het telkens voor jezelf gebruiken of voor iemand anders, zo vaak je maar wil.

Reiki Graad 2

Reiki wordt toegepast voor klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, en eveneens ter versterking van gezondheid en welbevinden.

 

In de tweede graad Reiki module leer je de drie Reiki symbolen die je onder andere kan gebruiken om behandelingen vanop afstand te geven. Waar de eerste graad voornamelijk gericht is op het fysieke niveau, werkt de tweede graad voornamelijk op het emotioneel en mentaal niveau. Hierdoor wordt de verbinding met de Reiki energie verdiept. Deze Reiki module hanteert het Ryoho Usui Reiki-systeem volgens de oprichter Dr. Mikao Usui

 

Tijdens deze module worden de initiaties gegeven om het vermogen om helende energie op te nemen en door te geven, te openen. Tevens worden de verschillende handposities aangeleerd. De klemtoon ligt op het lijfelijk ervaren; je oefent je in het geven en laten doorstromen van Reiki zowel naar jezelf als naar anderen.

 

Reiki is een energie die haar eigen weg volgt, en die niet beïnvloedbaar is door de wil of de geest. Reiki doet wat voor iemand het beste is, hoezeer men als behandelaar ook geneigd is het resultaat al van tevoren vorm te geven overeenkomstig de eigen wensen of die van de ontvanger. Je geeft als behandelaar ook nooit je eigen energie weg. Integendeel, je tapt zelf af van de energiestroom die door je heen gaat in die mate dat je die energie zelf nodig hebt.

 

Deze module kan je pas volgen als je minstens 90 dagen geleden de Usui Reiki graad I module gevolgd hebt.

 

De Reiki graad 2 module wordt afgesloten met jouw inwijding. Een Reiki inwijding brengt echter iets veel belangrijker met zich mee. Je beschikt dan immers voor het leven over deze energie. Je kan het telkens voor jezelf gebruiken of voor iemand anders, zo vaak je maar wil.

Reiki Master 3

Voel je een diepe aantrekkingskracht voor het geven van onderricht in het Usui Systeem, dan kan je de Reiki 3 Master volgen. Deze module duurt minstens een jaar en is heel persoonlijk. Daarom zal Reiki 3 Master enkel individueel te volgen zijn

 

Tijdens deze module word je dan ook echt persoonlijk begeleid:

  • samen met de Master ga je je voorbereiden om het Masterpad te bewandelen.
  • De Master helpt jou om je zowel energetisch (innerlijk) als praktisch (kennis) voor te bereiden op de Reiki Master taak.

 

Aangezien iedereen anders is, is dit dus een heel persoonlijke opleidingsmodule. Deze individuele begeleiding gaat door tijdens een maandelijkse lesdag tussen Master en leerling. De 12 maandelijkse lesdagen gaan telkens door van 10u-14u of van 14u-18u en worden georganiseerd op een lesmoment in onderling overleg. Deze lesmomenten worden samen besproken en gepland bij het afsluiten van module Reiki 2. U heeft de mogelijkheid om deze lesmomenten zowel tijdens de week als het weekend te volgen.

 

Er wordt tijdens deze momenten zowel aan innerlijke processen gewerkt zoals angsten overwinnen, zelfvertrouwen opbouwen ed. alsook aan praktische Reiki zaken zoals oefenen van behandelingen ed. De leerling woont ook de Reiki opleidingen bij die gegeven worden door zijn/haar Master. Dit betekent het assisteren tijdens Reiki modules graad 1 en 2. Hierdoor leer je vanuit de praktijk om te gaan met de inhoud van een cursus, omgaan met groepen mensen, de opbouw van een cursus ed. 


Ervaren zegt immers zoveel meer dan woordenAls beiden de tijd rijp vinden, wordt de leerling ingewijd als Reiki Master in 'The Usui System of Reiki Healing'.

(meestal is dit na 1 jaar opleiding dwz 12 lesmomenten) 

 

Uiteraard zal de nodige ondersteuning gegeven worden door de begeleidende Master. Deze twee Masters blijven aan elkaar toegewijd, door elkaar te steunen in hun levenslessen en hun werk als Reiki Master.

 

Rol 1: Reiki Master

Als Reiki Master moet je natuurlijk alles van Reiki weten. De achtergronden, de technieken, de mogelijkheden, de beperkingen enzovoort. Je moet voldoende weten over verbanden, overeenkomsten en verschillen met andere geneeswijzen en tradities om met vertrouwen aan cursisten over Reiki te kunnen vertellen.


Behalve kennis over Reiki moet je als Reiki Master ook in zekere mate gevorderd zijn met je eigen persoonlijke/spirituele ontwikkeling. Zo zal je je ook bewust moeten zijn van je eigen schaduwkanten en blokkades. Ook die aspecten zullen in de cursus aan bod komen. Het resultaat zal zijn dat je na de opleiding jouw klanten en cursisten beter kunt ondersteunen op deze gebieden vanuit een grondige eigen ervaring.

 

Rol 2: Cursusleider

Als Reiki master is het geven van cursussen belangrijk. Niet alleen Reiki cursussen, maar het is ook plezierig als je ook andere cursussen kunt geven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan cursussen als Mindfulness meditatie en intuïtieve ontwikkeling. Daarom leer je in de Reiki Master opleiding niet alleen hoe je Reiki cursussen geeft. Je leert ook op welke wijze je zelf andere cursussen kunt ontwikkelen en vanaf het krijgen van een idee tot en met de uitvoering. Je leert bijvoorbeeld hoe je een draaiboek voor een cursus kunt maken, waaraan je veel houvast hebt.

 

Rol 3: Coach

Als Reiki Master geef je niet alleen cursussen, maar begeleid je ook individuele cursisten of cliënten. Dat betekent dat je als Reiki Master ook over vaardigheden en technieken als coach moet kunnen beschikken. Daarom wordt in de opleiding tot Reiki Master voldoende tijd gepland om voldoende vaardigheden en technieken op het gebied van coaching te leren en te oefenen.

 

Je kan pas deelnemen aan deze jaaropleiding 1 jaar na het behalen van je Reiki graad 2 of wanneer je voldoende ervaring hebt als Reiki behandelaar.

De lesmomenten gaan door in een beperkte groep.

Zo is er voor iedereen voldoende ruimte en tijd om de opleiding op een duidelijke en serene manier te volgen.

 

De opleiding 'Reiki 1-2-3' omvat 14 lesmomenten

Het lesgeld mag je in 1 keer betalen of in 2 keren betalen of telkens voor aanvang van de lesdag.

Er kan mits overschrijving, cash of met bancontact betaald worden. Heb je een factuur nodig? stuur even een mailtje naar info@school-van-de-oude-zielen.be

 

De opleiding omvat heel wat theorie maar vooral gaan we veel oefenen.

Na het volgen van de opleiding ontvang je een certificaat. Je dient hiervoor alle lessen/modules gevolgd te hebben.

 

Module Datum Lesmoment
1 zondag 12 januari 2025 10u-17u Reiki Graad 1
2 zondag 13 april 2025 10u-17u Reiki Graad 2
3 een lesmoment in onderling overleg 10u-14u of 14u-18u Reiki Master 3
4 een lesmoment in onderling overleg 10u-14u of 14u-18u Reiki Master 3
5 een lesmoment in onderling overleg 10u-14u of 14u-18u Reiki Master 3
6 een lesmoment in onderling overleg 10u-14u of 14u-18u Reiki Master 3
7 een lesmoment in onderling overleg 10u-14u of 14u-18u Reiki Master 3
8 een lesmoment in onderling overleg 10u-14u of 14u-18u Reiki Master 3
9 een lesmoment in onderling overleg 10u-14u of 14u-18u Reiki Master 3
10 een lesmoment in onderling overleg 10u-14u of 14u-18u Reiki Master 3
11 een lesmoment in onderling overleg 10u-14u of 14u-18u Reiki Master 3
12 een lesmoment in onderling overleg 10u-14u of 14u-18u Reiki Master 3
13 een lesmoment in onderling overleg 10u-14u of 14u-18u Reiki Master 3
14 een lesmoment in onderling overleg 10u-14u of 14u-18u Reiki Master 3

Ik wens mij in te schrijven voor de opleiding Reiki 1-2-3