De Magie van het Kaartleggen

Kaartleggen geeft je Inzichten, zodat je het anders Bekijkt

 

Modules van de online cursus 'De Magie van het Kaartleggen': 

 

De Wijsheid van Orakelkaarten

Wil je alles te weten komen over orakelkaarten? En wil je weten hoe een legging werkt? Misschien zou je het leuk vinden om zelf eens kaart te leggen voor vrienden en familie (of jezelf)? Dan is deze module voor jou!

 

Je leert tijdens deze module:

 • Hoe een nieuw pak orakelkaarten in te wijden
 • Hoe de orakelkaarten te leggen
 • Wat voor leggingen er zijn
 • Wat belangrijk is bij het lezen van de (dag) orakelkaarten
 • Hoe een orakelkaarten set te kiezen

De Kracht van een Runen Legging

In deze module leer je alles over wat runen zijn, gevolgd door een overzicht van de mythologie van het Noorden om te kunnen plaatsen waar deze tekens vandaan komen en het gedachtegoed dat erachter zit.

 

Je krijgt een toelichting van de betekenis van elke rune en leert door oefenopdrachten de runen te leggen. Door het leggen krijg je gevoel voor de runen en blijven de betekenissen makkelijker en beter hangen. We bekijken samen verschillende legpatronen.

Inspirerende Itjing Orakel

Wat is de I Tjing? Dit is een 3000 jaar oude methode om de veranderingen, die voortdurend om ons heen zijn, in kaart te kunnen brengen. Ook veranderingen binnen jou zelf, binnen relaties, binnen werk en andere omstandigheden.

 

Het is de oudste legmethode die ontwikkeld is om jezelf weer in balans te krijgen. Tijdens deze module komen meerdere methodes aan bod waarop je de I Tjing kunt raadplegen. Je leert de elementen te doorgronden. We gaan praktisch aan de slag, met leggingen, praktijk voorbeelden en veel gestelde vragen. 

Traditionele Speelkaarten

Kaartleggen met speelkaarten is een vrij unieke, boeiende en zeer oude manier van toekomst voorspellen. Velen weten niet dat je met gewone speelkaarten: harten, klaveren, ruiten en schoppen toegang hebt tot het onderbewustzijn. Toch zijn deze speelkaarten de échte basis van het kaartleggen. Er zijn dan ook gelijkenissen met legpatronen van oa de Lenormand en Zigeunerkaarten. 

 

In deze module leren we de verschillende:

 • kaartkleuren
 • persoonkaarten
 • legmethodes
 • betekenis van de kaarten
 • combinaties van de kaarten

Magische Lenormandkaarten

De diepere betekenis van de Lenormand kaarten ontdekken en er inzichten uithalen voor jezelf en anderen 


Lenormand kaarten zijn een instrument dat als een bron van kennis kan worden geraadpleegd. Ze vertellen iets over degene voor wie ze gelegd worden. Ze vertellen iets over de situatie waar iemand zich in bevindt en de beleving van het levenspad. Door inzichten krijgt die persoon de kans om die te aanvaarden en eventueel indien nodig te veranderen.

 

In deze module leer je vanuit een gevoel de kaarten te leggen en krijg je inzicht op de (soms moeilijke) weg van het leven. Je wordt wegwijs gemaakt in de bijzondere kracht en wijsheid van kaartleggen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de kaarten intuïtief worden gelegd. Dit kan ook niet anders, want ieder mens is verschillend, de theorie kan dan ook niet zonder meer op iedereen van toepassing zijn.


Tijdens deze module worden de betekenissen van de kaarten uitgelegd, en worden een aantal praktische tips gegeven om op een ethische manier een consult te geven en je beter te kunnen openstellen voor de kosmische wijsheid. Er wordt aangeleerd om combinaties tussen telkens twee kaarten te duiden. Het samengaan of naast elkaar liggen van twee kaarten is namelijk meer dan de optelsom van beiden, het vormt een nieuw en uniek gegeven. Dit wordt met verschillende leggingen geoefend.

 

Ook leren we om combinaties van verschillende kaarten te interpreteren in ingewikkelde legpatronen, zo ook in de volledige legging met de (36) kaarten. Dat maakt het kaartleggen pas tot een volwaardige discipline, juist omdat de duiding er veel diepgaander, omvattender en genuanceerder door wordt.

 

Er worden tips meegegeven vanuit het oogpunt van een kaartlegger alsook van een medium. 

De Kennis van Viona

In deze module leren we werken met de Viona kaarten. Viona is een afgeleide van de Lenormandkaarten en heeft dezelfde werking. Toch zijn de kaarten anders ingevuld. 

 

Tijdens deze module leren we de: 

 • betekenis van de verschillende kaarten
 • verschillende legpatronen
 • combinaties van de kaarten

Voorspellingen met Zigeunerkaarten

Zigeuners staan al eeuwen bekend om hun toekomst voorspellingen. De waarzegkaarten van de zigeuners met hun intrigerende afbeeldingen bezitten de kracht om ervoor te zorgen dat jouw ziel toegankelijker wordt.

 

Velen zijn gefascineerd door deze kleurrijke kaarten. De oorsprong van de zigeunerkaarten is niet helemaal duidelijk. In de 14de eeuw werden al kaartspelen ter hand genomen. De zigeunerkaarten voorspellen gebeurtenissen en ontmoetingen. Als je in staat bent om deze te lezen, heb je een extra troef in handen om jouw leven in te richten en te voorzien.

 

Tijdens deze module leer je:

 • de betekenis van elke kaart
 • de verschillende legpatronen
 • de verschillende kaartencombinaties

De Veelzijdigheid van Belline

Het Belline orakel is een spel dat ontworpen is door Edmond, een leerling van de bekende Franse helderziende Mlle Lenormand. Het spel bestaat in totaal uit 53 kaarten. 49 kaarten worden in groepjes van 7 kaarten verdeeld over 7 planeten. De overige 4 kaarten bestaan uit de 2 persoonskaarten en 2 bijzondere kaarten.

 

De Bellinekaarten zijn zowat de meest scherpe en duidelijke kaarten om voorspellingen te doen. Wanneer andere kaartsystemen goed zijn voor een globaal beeld, kan je met Bellinekaarten het best precieze en gerichte vragen beantwoorden. Zo krijg je een precies beeld op elk vlak waarover er vragen gesteld worden.

 

Tijdens deze module leer je: 

 • de afbeeldingen van de verschillende kaarten
 • de betekenis van de verschillende kaarten 
 • de invloeden van de planeten
 • de verschillende legpatronen
 • Online training, compleet en toegankelijk
 • PDF-modules en downloadbare audio
 • onbeperkte levenslange toegang
 • Werk in uw eigen tempo, vanaf uw computer, tablet of mobiel
 • Toegang tot een besloten forum

 

De online cursus 'De Magie van het Kaartleggen' omvat 8 modules 

Na succesvolle afronding van de cursus heb je de mogelijkheid om uw certificaat af te drukken.

 

Eenmaal geregistreerd op het trainingsplatform heb je direct toegang tot alle 8 modules. Elke module is beschikbaar in een downloadbaar PDF- en audioformaat, en omvat een theoretisch gedeelte en een reeks oefeningen. Je vindt er ook video materiaal indien nodig voor het gekozen lessenpakket.

 

Met een test kun je aan het einde van elke les jouw kennis toetsen. Na afronding van alle modules doe je eindexamen en bij een minimale score van 80% behaal je jouw certificaat. Als je niet slaagt, kun je het examen opnieuw doen zonder extra kosten.

 

Je kunt ook deelnemen aan het forum voor uitwisselingen en discussies tussen studenten en om te communiceren met de lesgevers als je specifieke vragen hebt of problemen ondervindt met bepaalde concepten.

Module Leerstof
1 De Wijsheid van Orakelkaarten
2 De Kracht van een Runen Legging
3 Inspirerende Itjing Orakel
4 Traditionele Speelkaarten
5 Magische Lenormandkaarten
6 De Kennis van Viona
7 Voorspellingen met Zigeunerkaarten
8 De Veelzijdigheid van Belline