In balans met Jezelf

Modules van de opleiding 'In balans met Jezelf':

 

Intuïtieve Ontwikkeling

Intuïtie of 6de zintuig. Intuïtieve Ontwikkeling is de ontwikkeling van intuïtie (innerlijk weten) naar anatomie (je eigen weten volgen). Intuïtie is het weten vanuit je hart en ziel. Dat is precies waar het om draait bij intuïtieve ontwikkeling. Je gaat voorbij aan ratio en handelt vanuit je hart. Het intuïtiieve proces is een kunst, een proces en een weg die je moet bewandelen. Het is niet alleen luisteren naar je innerlijke stem, maar ook de bijkomende rationele gedachten afwijzen.

 

 

Deze module is voor jou als 

 • Jij achteraf vaak denkt dat je naar jouw voorgevoel had moeten luisteren
 • Jij niet op jouw gevoel durft te vertrouwen en juist dat wilt leren
 • Jij het verschil niet helder krijgt tussen wat je denkt en wat je voelt
 • Jij het gevoel hebt dat jij je intuïtie niet (altijd) hoort
 • Jij wilt leren hoe je meer je hart kunt gaan volgen 

 

Om voor jouw eigen geluk te kiezen is het van belang dat je goed leert luisteren naar jouw gevoel, je innerlijke stem, jouw intuïtie. Dit zal je helpen beslissingen te maken die goed zijn voor jou.

 

Tijdens deze module

 • Krijg je inzicht hoe je informatie vanuit jouw intuïtie krijgt
 • Krijg je duidelijkheid over het verschil tussen de informatie vanuit jouw gevoel en verstand en hoe die twee samenwerken
 • Leer je hoe je naar jouw innerlijke stem kan luisteren door te oefenen met opdrachten
 • Wisselen we ervaringen en tips uit hoe je dit in jouw dagelijkse leven kan integreren zodat je er meteen mee aan de slag kunt
 • Leer je hoe jouw intuïtie werkt
 • Gaan we veel oefenen!

 

Resultaten na deze module

 • Je begrijpt het verschil tussen informatie vanuit jouw intuïtie en jouw verstand
 • Je leert te vertrouwen op jouw intuïtie, zodat je daar verder mee aan de slag kunt
 • Je hebt ervaren hoe het is om vanuit je gevoel informatie te krijgen

 

Intuïtie is een kompas als je weet hoe je het te gebruiken. 

In je (Oer)Kracht staan!

The power is in You, The Answer is in You

 

Deze module is voor iedereen toegankelijk

 • Heb je het gevoel dat je nog enkel leeft vanuit gedachten?
 • Zit je in een burn-out?
 • Voel je je onzeker, heb je angsten?
 • Is voor jezelf opkomen moeilijk?
 • Moet alles perfect zijn?
 • Ben je uit balans?
 • Ben je hooggevoelig?

 

Door vermoeidheid, stress, hooggevoeligheid of door steeds jezelf te verliezen in je relatie, vrienden, werk, enz kun je zonder dat je er zelf bewust van bent vast komen te zitten in gedachten. Daardoor kan je de werkelijkheid niet meer zien of voelen en dit kan je helemaal uit balans brengen.

 

Als je jezelf hierin herkent, is het niet wie je bent maar waar je nu in zit. Het is belangrijk om terug in je eigen kern van energie te zijn, in je eigen waarheid. Dat je ziet wie je werkelijk bent en dat je perfect bent hoe je bent.

 

Via meditatie, oefeningen en gewaarwording kom je terug in je eigen kracht. Zo leer je terug voelen en luisteren naar je innerlijke stem.
Door het leren loslaten van oude patronen en trauma’s ontstaat er ontlading en stroomt er heling.

 

Deze module is een goed begin en uiteraard krijg je tools mee om er verder mee aan de slag te gaan.  We hebben de kracht om elke beslissing zelf te maken die voor ons het beste is.  We krijgen die kans elke dag opnieuw.

Grenzen Aanvoelen

Grenzen, we hebben ze allemaal. Maar waar ze liggen, verschilt per persoon. De een vindt het prima om het hele weekend volgeboekt te zijn. De ander heeft behoefte aan wat meer rust voor zichzelf. Omdat grenzen niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld, is het lastig voor je gesprekspartner om te weten waar de jouwe liggen. Het kan dus wel eens voorkomen dat een ander jouw grenzen opzoekt of er overheen gaat. Bewust of onbewust.

 

Jij moet jouw eigen grenzen bewaken, een ander doet het niet voor je. Probeer om erbij stil te staan wat jou blij maakt en wat energie vreet. Maar dan komt het moeilijkste deel: je grenzen aangeven bij je gesprekspartner. Slaag je hier niet in, dan kan het zijn dat je dingen doet die je eigenlijk niet wilt doen. En dat zorgt voor stress en frustratie. Doodzonde. Want enkele communicatieve handelingen hadden dit allemaal kunnen voorkomen.

 

Je hebt het je vast al eens afgevraagd: “zo moeilijk kan het toch niet zijn? En waarom lukt het me dan toch niet?”. Je grenzen aangeven gaat verder dan het durven uitspreken van het woordje ‘nee’. Vaak liggen er een hoop onzekerheden, angsten en zorgen ten grondslag aan een gebrek aan assertiviteit.

 

In deze module leer je hoe je over deze drempel kan stappen, zodat je wél durft uit te spreken hoe het ervoor staat.

Wanneer je energetisch werkt, is het belangrijk om je grenzen aan te geven.

Intuïtief Schilderen - Oog van de Ziel

Ogen zijn de spiegels/poorten van de ziel.  De levensvreugde (de ziel dus) in iemands ogen zien. Als je in iemands ogen kijkt, dan ben je daadwerkelijk in iemands ziel aan het kijken: dat is wie die persoon werkelijk is, als je door alle conditioneringen heen kijkt.

 

Zijn ogen dan echt de spiegel van de ziel? Of dit zo is, is nog niet wetenschappelijk aangetoond maar wel weten we dat de ogen meer verklappen over ons dan we denken. Wist je bijvoorbeeld dat de grootte van je pupil iets kan zeggen over je gevoelens? En dat de iris je karaktereigenschappen kan verklappen? 

 

Onze ogen zijn niet alleen de spiegels van onze ziel, maar ook van ons lichaam. Sommige artsen en natuurgeneeskundigen stellen dat het hele lichaam in de iris van het oog wordt gereflecteerd. Door ze te bestuderen kunnen zij onze sterke en zwakke punten registreren, die diepere oorzaken van klachten achterhalen en preventief werken aan onze gezondheid. We gaan kijken naar onze iris, op reis in gedachten en leren misschien wat over onze karakters en blokkades. Door middel van specifieke technieken gaan we de iris schilderen op canvas doeken. 

 

We gaan niet uit van 'Ik moet met een mooi werk naar huis gaan'. Maar wel van: 'Ik mag schilderen op doek, experimenteren met materialen, ik mag enkele technieken leren maar ben niet verplicht ze toe te passen. Ik mag eens volledig mijn zin doen!

 

We werken met acrylverf, lijm, zand, met materialen die verrassende effecten mogelijk maken. We schilderen met onze handen, spatels, borstels en rollers, enz. We leggen laag over laag, spelen met kleuren en laten ons verrassen door het toeval. 

 

We starten deze 2-daagse module met een korte groepsmeditatie om te beginnen schilderen met een leeg hoofd en een open mind. Het is absoluut niet nodig dat je ervaring hebt met schilderen. Wees welkom, voel je hier thuis en weet dat fouten maken hier niet bestaat. Wij zorgen voor alle materialen: canvasdoek, verf, lijm, borstels, spatels, rollers, enz. Jij zorgt voor geschikte kledij en een gezonde dosis goesting om je eens volledig uit te leven, of je net helemaal te ontspannen!

De lesmomenten gaan door in een beperkte groep.

Zo is er voor iedereen voldoende ruimte en tijd om de opleiding op een duidelijke en serene manier te volgen.

 

De opleiding 'In Balans met Jezelf' omvat 5 lesmomenten

Het lesgeld mag je in 1 keer betalen of in 2 keren betalen of telkens voor aanvang van de lesdag.

Er kan mits overschrijving, cash of met bancontact betaald worden. Heb je een factuur nodig? stuur even een mailtje naar info@school-van-de-oude-zielen.be

 

De opleiding omvat heel wat theorie maar vooral gaan we veel oefenen.

Na het volgen van de opleiding ontvang je een certificaat. Je dient hiervoor alle lessen/modules gevolgd te hebben.

Module Datum Lesmoment Leerstof
1 zondag 16 maart 2025 10u-17u Intuïtieve Ontwikkeling
2 zondag 30 maart 2025 10u-17u In je (Oer)Kracht staan!
3 zondag 6 april 2025 10u-17u Grenzen Aanvoelen
4 woensdag 16 april 2025 14u-17u Intuïtief Schilderen - Oog van de Ziel
5 woensdag 30 april 2025 14u-17u Intuïtief Schilderen - Oog van de Ziel

Ik wens mij in te schrijven voor de opleiding In Balans met Jezelf