Intuïtie & Mediumschap

 

Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest naar jou eigen spirituele gaven?

Wil je graag weten hoe je contact kan maken met jouw Gids, Engelen en overleden dierbaren?

Heb jij het gevoel dat de Zielenwereld je meer wil vertellen dan wat jij momenteel waarneemt?

Modules van de opleiding 'Intuïtie & Mediumschap': 

 

Kennismaking en Doel van de Opleiding

Tijdens deze module gaan we op een serene en voorzichtige manier naar binnen keren om aan de hand van intuïtieve oefeningen aan te voelen hoe je in balans bent, welke blokkades zijn er en wat heeft je intuïtie je te vertellen. Zo kan je alvast even stil staan bij de verschillende aspecten van de opleiding Intuïtie & Mediumschap.

Wat is Intuïtie?

Intuïtie of 6de zintuig. Intuïtieve Ontwikkeling is de ontwikkeling van intuïtie (innerlijk weten) naar anatomie (je eigen weten volgen). Intuïtie is het weten vanuit je hart en ziel. Dat is precies waar het om draait bij intuïtieve ontwikkeling. Je gaat voorbij aan ratio en handelt vanuit je hart. Het intuïtiieve proces is een kunst, een proces en een weg die je moet bewandelen. Het is niet alleen luisteren naar je innerlijke stem, maar ook de bijkomende rationele gedachten afwijzen.

 

 

Deze module is voor jou als 

 • Jij achteraf vaak denkt dat je naar jouw voorgevoel had moeten luisteren
 • Jij niet op jouw gevoel durft te vertrouwen en juist dat wilt leren
 • Jij het verschil niet helder krijgt tussen wat je denkt en wat je voelt
 • Jij het gevoel hebt dat jij je intuïtie niet (altijd) hoort
 • Jij wilt leren hoe je meer je hart kunt gaan volgen 

 

Om voor jouw eigen geluk te kiezen is het van belang dat je goed leert luisteren naar jouw gevoel, je innerlijke stem, jouw intuïtie. Dit zal je helpen beslissingen te maken die goed zijn voor jou.

 

Tijdens deze module

 • Krijg je inzicht hoe je informatie vanuit jouw intuïtie krijgt
 • Krijg je duidelijkheid over het verschil tussen de informatie vanuit jouw gevoel en verstand en hoe die twee samenwerken
 • Leer je hoe je naar jouw innerlijke stem kan luisteren door te oefenen met opdrachten
 • Wisselen we ervaringen en tips uit hoe je dit in jouw dagelijkse leven kan integreren zodat je er meteen mee aan de slag kunt
 • Leer je hoe jouw intuïtie werkt
 • Gaan we veel oefenen!

 

Resultaten na deze module

 • Je begrijpt het verschil tussen informatie vanuit jouw intuïtie en jouw verstand
 • Je leert te vertrouwen op jouw intuïtie, zodat je daar verder mee aan de slag kunt
 • Je hebt ervaren hoe het is om vanuit je gevoel informatie te krijgen

 

Intuïtie is een kompas als je weet hoe je het te gebruiken. 

Wat is Mediumschap?

Tijdens deze module gaan we het mediumschap nader bekijken en leren we de verschillende soorten van mediamiek werken zoals trance, half-trance, speaking, enz. We gaan voor het eerst echt voelen hoe het mediumschap werkt.

 

In deze module leren we de verschillende vormen van mediumschap: 

 • mentaal 
 • trance 
 • half-trance 
 • fysiek
 • healing
 • speaking mediumschap
 • drawing

Het verschil tussen Kaarten leggen en Contact met Overledenen

Tijdens deze module gaan we leren om de kaarten te leggen vanuit het oogpunt van een kaartlegger en van een medium.

 

In deze module leren we:

 • betekenis van de kaarten
 • verschillende legmethoden
 • kleuren van de kaarten
 • persoonskaarten
 • kaartencombinaties

 

Ook voelen we voorzichtig en intuïtief het eerste contact met de overkant.

Jouw Energie en Oerkracht

Tijdens deze module leer je intuïtief - om je eigen energie aan te voelen en om je oerkracht aan te spreken.

 

Oerkracht is de basisenergie waaruit alles ontstaat. Het universum leeft en het heeft een collectief bewustzijn. Dit energetisch archief staat bekend als de Akasha kronieken en bevat informatie over jouw ziel en levensreis – en die van alle andere levende wezens op aarde.

 

Ooit waren de kronieken alleen toegankelijk voor spirituele meesters, maar nu zijn ze open voor iedereen om grote en kleine vragen beantwoord te krijgen: Hoe kan ik het verleden eindelijk naast me neerleggen? Wat is mijn levensdoel? Waarvoor ben ik hier op aarde?Als je je aandacht naar binnen richt, focust en je intentie zet, dan wekt dat voldoende energie op om de oerkracht te activeren.

 

Daardoor kun je met betrekkelijk kleine beginenergie (concentratie), resultaten van lange duur en  grote intensiteit bereiken. Wanneer je leert te werken met je eigen bewustzijn,  jouw denken en gevoelens, dan kun je jouw gewenste werkelijkheid creëren met hulp van de oerkracht, het collectieve bewustzijn.

Grenzen aanvoelen

Grenzen, we hebben ze allemaal. Maar waar ze liggen, verschilt per persoon. De een vindt het prima om het hele weekend volgeboekt te zijn. De ander heeft behoefte aan wat meer rust voor zichzelf. Omdat grenzen niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld, is het lastig voor je gesprekspartner om te weten waar de jouwe liggen. Het kan dus wel eens voorkomen dat een ander jouw grenzen opzoekt of er overheen gaat. Bewust of onbewust.

 

Jij moet jouw eigen grenzen bewaken, een ander doet het niet voor je. Probeer om erbij stil te staan wat jou blij maakt en wat energie vreet. Maar dan komt het moeilijkste deel: je grenzen aangeven bij je gesprekspartner. Slaag je hier niet in, dan kan het zijn dat je dingen doet die je eigenlijk niet wilt doen. En dat zorgt voor stress en frustratie. Doodzonde. Want enkele communicatieve handelingen hadden dit allemaal kunnen voorkomen.

 

Je hebt het je vast al eens afgevraagd: “zo moeilijk kan het toch niet zijn? En waarom lukt het me dan toch niet?”. Je grenzen aangeven gaat verder dan het durven uitspreken van het woordje ‘nee’. Vaak liggen er een hoop onzekerheden, angsten en zorgen ten grondslag aan een gebrek aan assertiviteit.

 

In deze module leer je hoe je over deze drempel kan stappen, zodat je wél durft uit te spreken hoe het ervoor staat.

Wanneer je energetisch werkt, is het belangrijk om je grenzen aan te geven.

In je Kracht staan

Wie kent ze niet, zinnetjes als: denk eens aan jezelf, kom voor jezelf op, zorg goed voor jezelf en zo meer.

 

Als je echt wilt leren vanuit kracht in het leven te staan gaat het dáár over: je eigen waarde voelen, grenzen maken vanuit liefde voor jezelf, maar ook voor de ander. In je kracht staan in werkelijk authentiek contact met jezelf en de ander.

 

Maar al te vaak worden grenzen gesteld vanuit irritatie of pijn. Dan wordt het contact hard en scherp. Dat geeft afwijzing en isolatie. Of de grenzen worden niet gesteld, in de hoop dat jouw ja ook een ja van de ander inhoudt. Je gaat dan aanpassen en pleasen, over je eigen grens heen.

 

Dat geeft uitputting, onderdrukte boosheid en slachtofferschap. Vaak denk je dat je wel je grens aangeeft, maar doe je het toch heel indirect, waardoor je niet wordt gehoord.

 

Tijdens deze module maken we met jou de reis naar je innerlijke krachtbron, je eigenwaarde, je authenticiteit. Samen kijken waar jouw kracht blokkeert, waar de pijn zit. Je gaat aan de slag met ervaringsgerichte oefeningen, lichaamsgericht werk, visualisaties en expressie oefeningen. Er is veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling op dit gebied.           

Energetische discipline

Leren Pendelen:

Hoe leer ik pendelen? Hoe kom ik tot een betere balans in mijn leven? Welke voeding past het best bij mij? Welke kristal is perfect voor mij? Of welke kleur staat mij goed? Welk beroep moet ik kiezen? Zoveel vragen waar de pendel jou een antwoord op kan geven.

 

Deze module geeft je inzicht en de kennis om jezelf verder te ontwikkelen. Tijdens de module bespreken we meer dan enkel 'ja' en 'nee' antwoorden. Pendelen is een betrouwbaar middel om antwoorden te krijgen op zowel alledaagse dingen als op levensvragen

 

Wat doen we tijdens deze module?

- Een korte inleiding: energie aanvoelen
- Wat is een pendel en wat kan je ermee
- De werking van de pendel
- Hoe werk je met de pendel
- Hoe communiceer je met de pendel en hoe stel je vragen
- Hoe de pendel reinigen, opladen en onderhouden
- Oefeningen en tips

 

 

Kristallen Bol kijken:

Deze module leert je hoe je met die trillingen kunt werken om je inzicht te vergroten en de werkelijkheid op een positieve manier te beïnvloeden.

 

Een kristallen bol is een uitgelezen instrument om feiten en verschijnselen vanuit het onderbewuste naar het bewuste te brengen om zodoende meer kennis te verkrijgen en je eigen wereld te verbeteren. De kristallen bol is een krachtig meditatie-instrument dat heel geschikt is voor helderziende waarnemingen en het omvormen van de werkelijkheid naar jouw wil (magie).

 

De oorsprong van de kristallen bol ligt in glinsterende voorwerpen, zoals een glinsterend wateroppervlak waar een diepe trance mee kan worden opgewekt. Vroeger schreef men de resultaten toe aan tot goden uitgeroepen stenen, metalen, meren en rivieren. Tegenwoordig weten we dat het de mens is die deze ervaring zelf oproept.

 

Tijdens deze module nemen we je mee in de magische wereld van je eigen onderbewuste en de verlengstukken die je voor je helderziende zintuigen zelf kunt inzetten. Je maakt kennis met een aantal technieken om tot de kern van je eigen wezen en de kosmos door te dringen. 

Hoe maak je Contact met de Geestenwereld?

In deze module bespreken we de verschillende vormen van geestenverschijningen, het verschil tussen energieën en entiteiten.

Onderzoeken we fabels en feiten.

 

Maken we kennis met de magische tekens vanuit het universum.:

 • Vogels en vlinders
 • Herten
 • Regenbogen
 • Elektrische gebeurtenissen (vaak met telefoons)
 • Foto’s
 • Reclameborden en slogans
 • Tijdschriften
 • Straatnaamborden en kentekenplaten
 • Muziek/liedjes
 • Lieveheersbeestjes
 • Veren
 • Cijferreeksen

Meditatie en Visualisatie

Meditatie is één zijn met onze innerlijk universum

 

Tijdens deze module leer je verschillende meditaties en visualisaties en maak je kennis met de achterliggende ademhalingstechnieken. Deze meditatietechnieken kun je gebruiken voor je eigen beoefening of om door te geven aan anderen.

 

De meditaties hebben verschillende effecten, waaronder; ontwikkelen concentratie, bewustwording door inzicht-meditatie, ontwikkelen medeleven, het komen tot rust, omgaan met emoties, verminderen van irritatie en boosheid en nog vele andere effecten. De meditaties die je tijdens deze module leert komen vanuit verschillende stromingen.

Psychometrie en Physic werken

In deze module ga je kennismaken met het aanvoelen/lezen van voorwerpen of foto’s . Hierdoor ontwikkel je je intuïtie. Elk voorwerp  of foto is omgeven door energie. Door je te concentreren en te ontspannen op een betreffende foto of voorwerp ben je in staat om daar informatie uit te halen. Je maakt intuïtieve verbinding. Tijdens deze module wordt je getraind om meer te vertrouwen op jouw helder voelende kwaliteiten. Zodat je bewuster om gaat met jouw gevoeligheid in relatie tot de omgeving.

Kleuren

Kleur heeft een grote invloed op het zielsniveau. Je kan kleuren gebruiken om je fysisch, mentaal en spiritueel te sterken. Wie zich futloos, stressy,  geïrriteerd, onzeker of misbegrepen voelt, draagt gedurende deze levensfase mogelijk (regelmatig) de verkeerde kleuren.


Door je ziel met de juiste kleuren te omringen, kan iemand werkelijk stralen, net zoals door de verkeerde kleuren toe te voegen iemand verkeerde invloeden kan aantrekken/ontvangen, en een totaal verkeerd beeld naar anderen toe schetst. 
Wie de juiste kleuren draagt straalt ook charisma uit! Ontdek tijdens deze module dan de geheimen van kleur. 
Kleur is persoonlijk en eens je weet welke kleuren bij jou horen, kan je leven een aangename, positieve wending nemen! 
 

Tijdens deze module ontdek en ervaar je ook welke kleuren tijdens deze levensfase bij jou en anderen horen.

Aura's

Auralezen  doe je met je intuïtie.  Je maakt hierbij bewust gebruik van al  je innerlijke zintuigen 

 

De vaardigheid van Aura's Lezen kun je gewoon trainen. Dat is ook handig en waardevol voor in je dagelijks leven. Want je intuïtie helpt je te begrijpen wat er speelt bij jezelf en in je omgeving.

 

Tijdens deze module oefen je de beginselen van het auralezen.  Je gaat de persoonlijke uitstraling (‘aura’) van anderen via je intuïtie waarnemen (‘lezen’).


Je werkt met je intuïtieve ‘kanalen’ – helder zien, proeven, horen, voelen, ruiken, weten. En je oefent het zappen tussen deze innerlijke zintuigen, voor nuance en verdieping in je waarnemingen. Hiervoor krijg je allerlei technieken, tips en opdrachten aangereikt.

 

Verrassend wat je na het volgen van deze module aan treffende informatie aanvoelt van elkaar. En kunt verwerken in een zinnig verhaal. Voor iedereen die beginnend tot enigszins bekend is met deze materie. Met persoonlijke aanwijzingen helpen we je graag verder op weg.

 

Thema's die aan bod komen tijdens deze module:

 • werken met energie
 • energie voelen
 • energie bij anderen voelen
 • blokkades verwijderen, zodat alles weer vlotjes stroomt
 • je leert een liggende aurahealing geven
 • je leert een zittende aurahealing geven
 • auralagen proper maken, opvullen en in balans brengen
 • je oefent op elkaar, geeft en ontvangt een aurahealing 

Chakra's

Chakra healing haalt verstoorde energie weg en brengt het lichaam, de geest en de energieën in en rond ons weer in balans.

 

Deze healing gebeurt vaak met intentiekracht, maar kan ook door trillingsfrequenties te veranderen of door gebruik te maken van andere energetische therapievormen.

 

Het is de bedoeling van deze 2-daagse module dat je meer vertrouwd raakt met de chakra’s en hun specifieke functies leert ontdekken. Deze energieknooppunten vertalen de kosmische energie van een hoger naar een lager bewustzijnsgebied.

 

Het spreekt vanzelf dat we in deze module beginnen met de 7 door iedereen gekende chakra’s. Ook hun plaats op het lichaam, hun kleur en functie komt aan bod. En je komt bovendien te weten wat de gevolgen zijn als een chakra niet correct functioneert.

 

Maar daar houden we bij deze module niet op. We gaan nog veel verder dan dat. De laatste jaren begint men steeds meer toe te geven dat er wel degelijk meer dan de 7 traditionele chakra’s zijn, nl 13 hoofdchakra's en meer dan 15000 onderliggende chakra's. Vele van deze chakra’s zijn niet echt meer lichamelijke maar eerder spirituele chakra’s.

 

In de huidige tijd van grote kosmische, wereldse, spirituele en energetische veranderingen zullen vooral deze laatste chakra’s beïnvloed worden. Dus, zal ook hun functie steeds belangrijker worden.

 

Tijdens de module chakraleer & healing, komen verschillende thema's aan bod zodat je leert om zelf een volledige chakrahealing te geven. Deze module omvat ook tal van praktische oefeningen; met deze oefeningen krijg je meer voeling met de chakra's.

 

Thema's die aan bod komen tijdens de module:

 • werken met energie
 • energie voelen
 • energie bij anderen voelen
 • blokkades verwijderen, zodat alles weer vlotjes stroomt
 • je leert een liggende chakrahealing geven
 • je leert een zittende chakrahealing geven
 • chakra's in balans brengen 
 • chakra lagen proper maken en opvullen
 • je oefent op elkaar, geeft en ontvangt een chakra healing.

Mediamiek werken

Wanneer je contact maakt met de overkant en overleden dierbaren, dan maak je gebruik van je mediamieke gaven. Mediamiek werken is een belangrijk en waardevol aspect van het mediumschap. Het is als een healing met behulp van woorden. 

 

Hoe gaat het afstemmen in zijn werk?

Tijdens mediamiek werken stem je af op het universum en maak je contact met een dierbaar overledene die vertoeft aan de overkant. De dierbaar overledene die voortleeft in een andere dimensie verlaagt zijn energie, terwijl jij jouw energie verhoogt. De overleden dierbare zal jou dan duidelijk maken wat hij wil vertellen en laat zijn verhaal aan je voelen, horen, proeven of zien door middel van plaatjes. Zo probeer jij dit verhaal zo vakkundig mogelijk naar jezelf of anderen te vertalen. Dit vergt als medium deskundigheid en vaardigheid om de informatie zo correct en zuiver mogelijk te interpreteren.

 

Tijdens deze module leer je: 

 • dat jij een overledene uitvoerig kan beschrijven door vermelding te maken van karaktereigenschappen, bijzonderheden, hobby’s, enz. 
 • een overledene perfect te omschrijven met zijn of haar uiterlijke kenmerken
 • om intuïtieve boodschappen op duidelijke en correcte manier te vertalen

Helderziend

In deze module leer je hoe je technieken kunt toepassen om helderziendheid te ontwikkelen. Elke oefening is gericht op het observeren van verschillende aspecten van de visuele waarneming van het niet-fysieke. Het doel is helderziendheid te ervaren en dit vermogen verder te ontwikkelen. We gaan samen waarnemingen aanscherpen en beter controleren om zo jouw ontwikkeling te versnellen.

 

Tijdens deze module leer je: 

 • Bewustwording van niet-fysieke dimensies
 • Feiten en mythen over helderziendheid
 • Technieken om het helderziende vermogen te ontwikkelen
 • Soorten helderziendheid en hoe deze werken
 • Voorbeelden en veel voorkomende manieren van waarnemen
 • Helderziendheid gebruiken in het dagelijkse leven
 • Ethiek en helderziendheid
 • Energieën lezen

Helderhorend

In deze module leer je hoe je technieken kunt toepassen om helderhorendheid te ontwikkelen. Elke oefening is gericht op het observeren van verschillende aspecten van de horende waarneming van het niet-fysieke. Het doel is helderhorendheid te ervaren en dit vermogen verder te ontwikkelen. We gaan samen waarnemingen aanscherpen en beter controleren om zo jouw ontwikkeling te versnellen.

 

Tijdens deze module leer je: 

 • Bewustwording van niet-fysieke dimensies
 • Feiten en mythen over helderhorendheid
 • Technieken om het helderhorende vermogen te ontwikkelen
 • Soorten helderhorendheid en hoe deze werken
 • Voorbeelden en veel voorkomende manieren van waarnemen
 • Helderhorendheid gebruiken in het dagelijkse leven
 • Ethiek en helderhorendheid
 • Energieën lezen
 • Helderproevende en helderruikende waarnemingen

Heldervoelend

In deze module leer je hoe je technieken kunt toepassen om heldervoelendheid te ontwikkelen. Elke oefening is gericht op het observeren van verschillende aspecten van de voelende waarneming van het niet-fysieke. Het doel is heldervoelendheid te ervaren en dit vermogen verder te ontwikkelen. We gaan samen waarnemingen aanscherpen en beter controleren om zo jouw ontwikkeling te versnellen.

 

Tijdens deze module leer je: 

 • Bewustwording van niet-fysieke dimensies
 • Feiten en mythen over heldervoelendheid
 • Technieken om het heldervoelende vermogen te ontwikkelen
 • Soorten heldervoelendheid en hoe deze werken
 • Voorbeelden en veel voorkomende manieren van waarnemen
 • Heldervoelendheid gebruiken in het dagelijkse leven
 • Ethiek en heldervoelendheid
 • Energieën lezen

Helderwetend

In deze module leer je hoe je technieken kunt toepassen om helderwetendheid te ontwikkelen. Elke oefening is gericht op het observeren van verschillende aspecten van de wetende waarneming van het niet-fysieke. Het doel is helderwetendheid te ervaren en dit vermogen verder te ontwikkelen. We gaan samen waarnemingen aanscherpen en beter controleren om zo jouw ontwikkeling te versnellen.

 

Tijdens deze module leer je: 

 • Bewustwording van niet-fysieke dimensies
 • Feiten en mythen over helderwetendheid
 • Technieken om het helderwetende vermogen te ontwikkelen
 • Soorten helderwetendheid en hoe deze werken
 • Voorbeelden en veel voorkomende manieren van waarnemen
 • Helderwetendheid gebruiken in het dagelijkse leven
 • Ethiek en helderwetendheid
 • Energieën lezen

Energetisch Reinigen van Personen en Gebouwen

Steeds meer mensen ervaren de voordelen van het smudgen van de eigen woonruimte. Emoties die je zo kunt verlichten, slaappatronen die worden verbeterd en natuurlijk meer rust in huis. In deze module leer je om zelf een huiszuivering uit te voeren en om emoties en overledenen naar het Licht te brengen. 

 

Tijdens deze module leer je:

 • Hoe gaat een huiszuivering in z'n werk
 • Welke methodieken en materialen zijn er
 • Hoe breng je overledenen naar het Licht 
 • Wat te doen bij onrust (entiteiten) in huis
 • Wateraders omleiden en verwijderen

De lesmomenten gaan door in een beperkte groep.

Zo is er voor iedereen voldoende ruimte en tijd om de opleiding op een duidelijke en serene manier te volgen.

 

De opleiding 'Intuïtie & Mediumschap' omvat 20 lesmomenten

Het lesgeld mag je in 1 keer betalen of in 2 keren betalen of telkens voor aanvang van de lesdag.

Er kan mits overschrijving, cash of met bancontact betaald worden. Heb je een factuur nodig? stuur even een mailtje naar info@school-van-de-oude-zielen.be

 

De opleiding omvat heel wat theorie maar vooral gaan we veel oefenen.

Na het volgen van de opleiding ontvang je een certificaat. Je dient hiervoor alle lessen/modules gevolgd te hebben en geslaagd te zijn voor het examen. 

Module Datum Lesmoment Leerstof
1 zaterdag 7 september 2024 10u-17u kennismaking en doel van de opleiding
2 zaterdag 21 september 2024 10u-17u wat is intuïtie?
3 zaterdag 5 oktober 2024 10u-17u wat is mediumschap?
4 zaterdag 19 oktober 2024 10u-17u het verschil tussen kaarten leggen en contact met overledenen?
5 zaterdag 2 november 2024 10u-17u jouw energie en oerkracht
6 zaterdag 16 november 2024 10u-17u grenzen aanvoelen
7 zaterdag 30 november 2024 10u-17u in je kracht staan
8 zaterdag 14 december 2024 10u-17u energetische discipline
9 zaterdag 28 december 2024 10u-17u hoe maak je contact met de geestenwereld?
10 zaterdag 11 januari 2025 10u-17u meditatie en visualisatie
11 zaterdag 25 januari 2025 10u-17u psychometrie en physic werken
12 zaterdag 8 februari 2025 10u-17u kleuren
13 zaterdag 22 februari 2025 10u-17u aura's
14 zaterdag 8 maart 2025 10u-17u chakra's
15 zaterdag 22 maart 2025 10u-17u mediamiek werken
16 zaterdag 5 april 2025 10u-17u helderziend
17 zaterdag 19 april 2025 10u-17u helderhorend
18 zaterdag 3 mei 2025 10u-17u heldervoelend
19 zaterdag 17 mei 2025 10u-17u helderwetend
20 zaterdag 31 mei 2025 10u-17u energetisch reinigen van personen en gebouwen
examen zaterdag 14 juni 2025 10u-17u examen
herexamen zaterdag 28 juni 2025 10u-17u herexamen

Ik wens mij in te schrijven voor de opleiding Intuïtie & Mediumschap