Zuiveringsritueel van de Sjamaan

Let's take our Hearts for a walk in the Woods & Listen to the Magic whispers of Old Trees

 

Modules van de opleiding 'Zuiveringsritueel van de Sjamaan': 

 

Traditionele Sjamanendrum

Heartbeat Drum Song

A Hundred years have passed

Yet I Hear the Distance beat of my fathers' drums

I hear his drums troughout the Land

His beat I feel within my heart 

The Drum shall beat, So my heart shall beat

And I shall live a hundred Thousand years 

 

Met een sjamanendrum rust in jezelf vinden, hoe doe je dat?

Het gebruik van de drum brengt je in een 'diepe' staat van ontspanning en geeft de mogelijkheid weer terug bij jezelf te komen, ofwel 'je eigen rust te drummen'.  Ontspannen, uit het denken, terug in je lichaam, één worden en jezelf voelen. Laat de energie in je lichaam weer vrij stromen door de klanken en resonantie van de drum. Na een drukke dag jezelf weer tot rust drummen en opgeladen de dag voortzetten, 'thuis komen'!

 

Je komt jezelf tegen in de alledaagse dingen en weet even niet waar je het zoeken moet. Je ervaart onrust, je zit niet goed in je vel, je loopt vast en het voelt alsof je de weg kwijt raakt. Je wilt jezelf weer terugvinden, maar hebt al zoveel van hetzelfde gezien? Dan kan een sjamanendrum een uitkomst voor jou zijn. Drummen is niet alleen heerlijk om voor jezelf te doen, het is ook fijn om voor een ander te drummen, of in een groep (drumcirkel) samen plezier te maken.

 

Wat doet een sjamanendrum?  

  • Geeft ontspanning na een drukke werkdag waardoor je weer echt 'thuis' komt.
  • Met je eigen (zelfgemaakte) drum deelnemen aan drumcirkels en trancereizen.
  • Door de trilling van de drum je hoofd legen om zo volledig tot rust en bij jezelf te komen.
  • Bewuste en onderbewuste emoties worden losgemaakt die zich in je lichaam hebben vastgezet.
  • De klank en de trilling die de drum geeft maakt dat je in een diepe staat van ontspanning en rust komt wat ten goede komt bij meditatie en drumhealing.
  • Helpt om bij de dieper gelegen stukken van jezelf of bij een ander te komen.
  • Blokkades worden opgeheven / aangeraakt omdat de energie in je lichaam weer vrij kan stromen door de klanken en resonantie van de drum.
  • Brengt rust en ontspanning voor diegene die de overgang naar het hiernamaals gaan maken.

 

 

Wat mag je verwachten tijdens de 2-daagse module:

We bekijken samen eerst het formaat en welke huid erop gespannen gaat worden. Je start met een ruw frame en gaat deze voorbereiden voor het ontvangst van de huid. De huid krijgt jouw volle aandacht en maak je passend voor het frame. Vervolgens zal deze d.m.v. van het snelspansysteem opgespannen worden. Daarna zal de drum geschoren moeten worden i.v.m. de klank die de drum zal geven. Scheer je de drum niet, dan klinkt het alsof je op een kussen slaat. Je hoeft je drum niet helemaal kort te scheren, naar wens kan je ook een deel behouden. Samen kijken we wat het best bij jou schikt.

 

Aan het einde van de module neem jij in ieder geval je eigen gemaakte sjamanendrum en een drumstok mee naar huis. Daarnaast leer je tijdens de module ook hoe je met de drum dient om te gaan, hoe je deze verzorgt en mogelijk nog kan na-spannen . Mochten er zich persoonlijke processen aandienen dan is daar, als je dit wenst, ruimte voor.

Smudge Sticks - Kruidenbundel

Een smudge stick komt oorspronkelijk bij de indianen vandaan. Zij gebruikten het verbranden van kruiden voor het verwijderen van negatieve energieën en entiteiten. Zo werkt Salie reinigend en helend en verjaagt het het negatieve energie.

 

Tijdens deze module gaan we onze eigen smudge sticks maken. Ook laten we je zien hoe je ze kan gebruiken om ruimten of spullen te reinigen. Je kan dan ook een voorwerp meenemen, zoals een oud horloge van je opa of iets wat je op de kringloop hebt gekocht waar je de energie geschoond van wilt hebben. 

Smudge Fan Maken

Een prachtige module om je eigen persoonlijke Smudge Fan te maken

 
Smudgen is de heilige handeling van het verbranden van kruiden om een ​​reinigende rook te creëren die wordt gebruikt om de energie van uw huis, kantoor, genezingsruimte, objecten en mensen te zuiveren en te zuiveren. Een smudge fan speelt een belangrijke rol in de smudge-ceremonie, hij stuurt de rook tijdens zijn reizen en verplaatst en verwijdert negatieve en stilstaande energie.


Het materiaal tijdens deze module omvat een handvat van hout, tot 10 veren, leer, bedels, kralen, stenen, schelpen en aarde-elementen. Uiteraard mag je zelf nog dingen meebrengen om je smudge fan nog persoonlijker te maken. Wij begeleiden je door alle stappen om je eigen fan te maken dus laat je creativiteit maar de vrije loop!

Energetisch Zuiveringsritueel

Smudge betekent letterlijk smeulend vuur. Smudgen is een eeuwenoude traditie om ruimtes energetisch te zuiveren van boze geesten en negativiteit. De smudge rook wordt gemaakt door het branden van gedroogde witte salie en heilig hout Palo Santo in een grote schelp waarbij je met een veer de rook door de ruimte waait.

 

Witte salie wordt van oudsher gebruikt in sjamanistische rituelen om energetisch te zuiveren. Boze geesten zouden door de geur van witte salie verdreven worden. Vandaag de dag wordt witte salie nog steeds gebruikt om ruimtes energetisch te zuiveren.
Witte salie wordt door velen gezien als Heilig kruid. Er wordt gezegd dat de geur van witte salie gevreesd wordt door slechte geesten en er voor wegvluchten.

 

In deze module leer je een energetisch zuiveringsritueel uit te voeren

De lesmomenten gaan door in een beperkte groep.

Zo is er voor iedereen voldoende ruimte en tijd om de opleiding op een duidelijke en serene manier te volgen.

 

De opleiding 'Zuiveringsritueel van de Sjamaan' omvat 5 lesmomenten

Het lesgeld mag je in 1 keer betalen of in 2 keren betalen of telkens voor aanvang van de lesdag.

Er kan mits overschrijving, cash of met bancontact betaald worden. Heb je een factuur nodig? stuur even een mailtje naar info@school-van-de-oude-zielen.be

 

De opleiding omvat heel wat theorie maar vooral gaan we veel oefenen.

Na het volgen van de opleiding ontvang je een certificaat. Je dient hiervoor alle lessen/modules gevolgd te hebben.

Module Datum Lesmoment Leerstof
1 zondag 27 juli 2025 10u-17u Traditionele Sjamanendrum
2 zondag 10 augustus 2025 10u-17u Traditionele Sjamanendrum
3 zondag 24 augustus 2025 10u-13u Smudge Sticks - Kruidenbundel
4 zondag 7 september 2025 14u-17u Smudge Fan Maken
5 zondag 21 september 2025 10u-17u Energetisch Zuiveringsritueel

Ik wens mij in te schrijven voor de opleiding Zuiveringsritueel van de Sjamaan